«Τα μαρμαράδικα επεκτείνονται και ο Δήμος… ξέχασε να φέρει το θέμα στο Δ.Σ.»
Ποιότητα Ζωής

«Τα μαρμαράδικα επεκτείνονται και ο Δήμος… ξέχασε να φέρει το θέμα στο Δ.Σ.»

«Ξέχασε» να φέρει το θέμα της επέκτασης των μαρμαράδικων στη Λυκόβρυση προς συζήτηση στη σημερινή (Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης η διοίκηση του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη, όπως τονίζει ο επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Πολιτών, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

«Δεν θα τους επιτρέψουμε να αποφύγουν τη συζήτηση για τις μεγάλες ευθύνες που έχει και η σημερινή δημοτική Αρχή, αλλά και η προηγούμενη διοίκηση υπό τον κ. Φωκιανό», τονίζει ο δημοτικός σύμβουλος στην ακόλουθη ανακοίνωσή του:

Γ. Θεοδωρακόπουλος: Τα μαρμαράδικα επεκτείνονται και ο Δήμος… ξέχασε να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η επέκταση του εργοστασίου των Σχιστηρίων Μαρμάρων στο κέντρο της Λυκόβρυσης έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους οι οποίοι ανέμεναν ότι το εργοστάσιο θα απομακρυνόταν από την πόλη, όπως συμβαίνει σε όλες τις κατοικημένες περιοχές της χώρας. Αυτή τη διαβεβαίωση τους είχε δώσει πολλές φορές και  ο τέως δήμαρχος κ. Φωκιανός. Αλλά…

Το θέμα, με την απαράδεκτη αυτή εξέλιξη, το έθεσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30 Αυγούστου 2017 ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Συμμαχία Πολιτών και πρώην δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος. Μάλιστα, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, ζήτησε να συζητηθεί ως έκτακτο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο εκείνης της ημέρας και να παρθεί απόφαση για τις αντιδράσεις του Δήμου.

Δυστυχώς όμως η πλειοψηφία, δηλαδή οι δημοτικοί σύμβουλοι που ανήκουν στην παράταξη του δημάρχου κ. Μαυρίδη, μερικοί από τους οποίους γνώριζαν καλά το πρόβλημα αφού προέρχονται από τη δημοτική ομάδα του κ. Φωκιανού, καταψήφισαν την πρόταση του κ. Θεοδωρακόπουλου. Η δικαιολογία τους ήταν να συζητηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, για να είναι… δήθεν καλύτερα ενημερωμένοι, αν και η υπόθεση ήταν και επείγουσα και σοβαρή.

Τα γεγονότα, όμως, τους εκθέτουν στα μάτια των πολιτών. Στη νέα συνεδρίαση που ορίστηκε για την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου (σήμερα) ο δήμαρχος δεν έβαλε στην ημερήσια διάταξη το θέμα. Προφανώς το… ξέχασε ή η ομάδα του δεν το έκρινε σοβαρό. Την ίδια ώρα η εταιρεία τρέχει με χίλια την επέκταση και σήμερα το πρωί η γειτονιά είδε να καταφθάνουν νέα υλικά.

«Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την εξέλιξη αυτή. Φυσικά και δεν θα τους επιτρέψουμε να αποφύγουν τη συζήτηση για τις μεγάλες ευθύνες που έχει και η σημερινή δημοτική Αρχή, η οποία επέτρεψε να γίνει αυτή η γιγαντιαία επέκταση του εργοστασίου, ώστε από τα 2.000 τετραγωνικά μέτρα να φθάσει στα 5.000 τετραγωνικά μέτρα, αλλά και η προηγούμενη διοίκηση υπό τον κ. Φωκιανό, που άφησε την πόλη ανυπεράσπιστη και με τα εργοστάσια μέσα στην καρδιά της» ανέφερε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Και συνέχισε:

«Οι συνέπειες είναι καταστροφικές. Γιατί πέρα από τους σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των κατοίκων από τη λειτουργία των σχιστηρίων και των βαφείων απαξιώνονται και οι περιουσίες των συμπολιτών μας, αφού το εργοστάσιο πήρε άδεια χωρίς χρονικό όριο. Εμείς είμαστε δίπλα στους κατοίκους, οι οποίοι δεν είχαν ενημερωθεί επαρκώς αφού η παραπληροφόρηση μιλούσε για ένα απλό εκθετήριο».

Εντύπωση έχει πάντως προκαλέσει η σιωπή πολλών στη Λυκόβρυση, από αυτούς που για άλλα θέματα μικρότερης σημασίας είναι λαλίστατοι.

Υ.Γ. Η δημοτική μας παράταξη και ο επικεφαλής της Γιάννης Θεοδωρακόπουλος ενημερώνουν τις τελευταίες ημέρες στη γειτονιά των μαρμαράδικων τους κατοίκους. Έχουν ήδη συλλέξει πολλές υπογραφές και αντιπροσωπεία τους αναμένεται να παραστεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet