Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός λειτουργεί για πρώτη φορά στον Δήμο Βριλησσίων
Κοινωνία

Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός λειτουργεί για πρώτη φορά στον Δήμο Βριλησσίων

Ο Δήμος Βριλησσίων, μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, εντάσσει στα τμήματα των Παιδικών Δημοτικών του Σταθμών για πρώτη φορά και Βρεφονηπιακό Σταθμό δυναμικής 24 παιδιών, ηλικίας 1,5 έως 2,5 ετών.

Ο Α΄ Βρεφονηπιακός – Παιδικός Σταθμός στεγάζεται επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, αρ. 113, στα Βριλήσσια.

Προκειμένου, όπως ενημερώνει ο Δήμος Βριλησσίων, να εξυπηρετηθούν άμεσα οι εργαζόμενες μητέρες, θα λειτουργήσει πρώτα ένα τμήμα των 12 νηπίων, ενώ το δεύτερο τμήμα θα λειτουργήσει το αργότερο ως το τέλος του έτους.

Τα νέα τμήματα είναι, όπως επισημαίνει ο Δήμος, ένας σύγχρονος χώρος αγωγής και διαμονής για τα παιδιά βρεφικής ηλικίας, αποτελεί σημαντική κοινωνική παροχή για νέα ζευγάρια που θα μπορούν να αφήσουν σε ασφαλές μέρος τα παιδιά τους και να εργαστούν καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες της οικογένειας. «Αποτελεί σημαντικό στήριγμα για τις εργαζόμενες μητέρες, αλλά και προθάλαμο κοινωνικοποίησης τω παιδιών τους και της εισαγωγής τους στη μάθηση και τη γνώση μέσα από τα εκπαιδευτικά παιγνίδια και την εκπαιδευτική αγωγή προετοιμασίας τους για τους παιδικούς σταθμούς αργότερα», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Οι αιτήσεις για την εγγραφή των νηπίων ηλικίας 1,5 -2,5 ετών για τη σχολική χρονιά 2017-2018 θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 και θα διαρκέσουν έως τις 13 Οκτωβρίου 2017.

Έντυπα αιτήσεων θα βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Δήμου και στις ακόλουθες δομές:

  • τον Α΄ Βρεφονηπιακό Σταθμό – Εθνικής Αντιστάσεως 113,
  • τα γραφεία του ΝΠΔΔ ΟΚΠΑ Δήμου Βριλησσίων  – Λ. Πεντέλης 62, ισόγειο, τηλ. 210 8100224.

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται στον Α΄ Βρεφονηπιακό Δημοτικό Σταθμό (Εθν. Αντιστάσεως 113) κατά τις εργάσιμες ημέρες, από τις 8:00 έως τις 13:00.

Τα κριτήρια ένταξης στον Βρεφονηπιακό Σταθμό παραμένουν, σύμφωνα με τον Δήμο, τα ίδια που ισχύουν και για τους παιδικούς σταθμούς, ενώ σε περίπτωση ύπαρξης μεγάλου αριθμού αιτήσεων που καλύπτουν όλες τις προϋποθέσεις, θα πραγματοποιηθεί κλήρωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet