Εκλογές για τα Συνοικιακά Συμβούλια του Δήμου Κηφισιάς
Κοινωνία

Εκλογές για τα Συνοικιακά Συμβούλια του Δήμου Κηφισιάς

Εκλογές για την ανάδειξη των Συνοικιακών Συμβουλίων του Δήμου Κηφισιάς θα διεξαχθούν την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017.

Όπως ενημερώνει ο πρόεδρος της Εκλογικής  Επιτροπής, Γιώργος Τσούλος:

Με την υπ΄ αριθμ. 561/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς (ΑΔΑ: ΨΟΑΒΩΕΜ-Β41) εγκρίθηκε ο Κανονισμός Λειτουργίας των Συνοικιακών Συμβουλίων του Δήμου Κηφισιάς, ο οποίος συντάχθηκε από την Επιτροπή Θεσμών και Διαδικασιών.

Ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών ορίζεται η 22α Οκτωβρίου 2017, ημέρα Κυριακή, ταυτόχρονα σε όλες τις συνοικίες του Δήμου για κάθε Συνοικιακό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό, μέλος του Συνοικιακού Συμβουλίου μπορεί να εκλεγεί μόνο όποιος έχει αντίστοιχο εκλογικό δικαίωμα στη συνοικία.

Όλοι οι κάτοικοι της συνοικίας από 18 χρονών και  άνω, που είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή αλλοδαποί με νόμιμη παραμονή στη χώρα, έχουν δικαίωμα να εκλέγουν το Συνοικιακό Συμβούλιο.

Εκλογικό δικαίωμα δεν αναγνωρίζεται σε περισσότερες από μία συνοικίες.

Δηλώσεις υποψηφιότητας για κάθε Συνοικιακό Συμβούλιο θα υποβάλλονται γραπτά, υπογραφόμενες από τους υποψηφίους, στον πρόεδρο της Εκλογικής Επιτροπής στο δημοτικό κατάστημα (Διονύσου 73 και Γορτυνίας) τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από την επόμενη της ανακοίνωσης των εκλογών και επί δέκα εργάσιμες ημέρες.

Περισσότερες πληροφορίες για τον νέο δημοκρατικό θεσμό στη Γραμματεία του δημοτικού καταστήματος στους αριθμούς τηλεφ’ωνου 210 6233315 και 210 6231638.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet