Πλήθος πολιτών στην ημερίδα κοινωνικής ευαισθητοποίησης για την κατάθλιψη
Κοινωνία

Πλήθος πολιτών στην ημερίδα κοινωνικής ευαισθητοποίησης για την κατάθλιψη

Παρουσία πλήθους πολιτών διεξήχθη η ημερίδα κοινωνικής ευαισθητοποίησης για την κατάθλιψη στη σύγχρονη εποχή υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Σταμάτη Μαλέλη, συγγραφέα ήδη δύο βιβλίων για την κατάθλιψη, στο πλαίσιο των συναντήσεων ευαισθητοποίησης που πραγματοποιεί σε όλη την Ελλάδα.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, από το βήμα της ημερίδας συνεχάρη τον κ. Μαλέλη και τους διακεκριμένους επιστήμονες για την εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού σχετικά με το θέμα της κατάθλιψης.

«Είναι μεγάλη τιμή και χαρά μας που σας έχουμε στο Μαρούσι και σας συγχαίρουμε για τις συναντήσεις κοινωνικής ευαισθητοποίησης σε κάτι που μας αφορά όλους. Η εποχή της κρίσης που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στην αύξηση των ανθρώπων που πάσχουν από τη σύγχρονη αυτή διαταραχή. Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση είναι πολύ σημαντική, προκειμένου να ενθαρρύνει τους ανθρώπους που πάσχουν ν’ αναγνωρίσουν το πρόβλημα και ν’ αναζητήσουν εγκαίρως και αποτελεσματική θεραπεία. Όλοι μαζί, ενωμένοι, να βάλουμε τα δυνατά μας να βοηθήσουμε όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη», σημείωσε ο κ. Πατούλης.

Ο κ. Σταμάτης Μαλέλης εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την υποστήριξη προς τον δήμαρχο Αμαρουσίου και ακολούθως, μεταφέροντας τις προσωπικές του εμπειρίες στο κοινό, μίλησε ανοικτά για την ασθένεια που αντιμετώπιζε δέκα ολόκληρα χρόνια. Ειδική αναφορά έκανε στο βιωματικό του βιβλίο με τίτλο «Το τέρας και εγώ», το οποίο αναφέρεται στη σχέση του με την κατάθλιψη από τη στιγμή του πρώτου« φλερτ» μέχρι την πλήρη παράδοση κι από την παραίτηση στην επανάκτηση της προσωπικής του δύναμης.

Ως κύριοι ομιλητές, ο κ. Θάνος Ασκητής, νευρολόγος – ψυχίατρος, διδάκτωρ Ψυχιατρικής Παν/μίου Αθηνών και η κα Δανάη Γλαβίνα, σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, ενημέρωσαν τους παριστάμενους για το τι είναι η κατάθλιψη, πώς μπορεί ν’ αντιμετωπιστεί, αν χρειάζεται η χορηγία φαρμάκων, πώς πρέπει να φερθούμε σ’ έναν άνθρωπο που αντιμετωπίζει το «μαύρο τέρας» και ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στην κατάθλιψη και την περίοδο στεναχώριας.

Στην ημερίδα  παραβρέθηκαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Επαμεινώνδας Γαρδέλης, Ρένα Χαλιώτη και οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Καρλαύτης, Ελένη Λέκκα, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Στέφανος Τσιπουράκης, Αθανάσιος Βελής, Αικατερίνη Ιωάννου, Πέτρος Κόνιαρης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet