Αυστηρό «τελεσίγραφο» προς τους εκκαθαριστές της ΔΕΤΕΜ από το Δ.Σ. Πεντέλης
Πολιτική

Αυστηρό «τελεσίγραφο» προς τους εκκαθαριστές της ΔΕΤΕΜ από το Δ.Σ. Πεντέλης

«Τελεσίγραφο» λίγων ημερών, διατυπωμένο σε ιδιαίτερο αυστηρό ύφος, απέστειλε ομοφώνως το Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης (συνεδρίαση Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου 2017) στους εκκαθαριστές της πρώην Δημοτικής Επιχείρησης Τεχνικών Έργων του πρώην Δήμου Μελισσίων (ΔΕΤΕΜ), προκειμένου να ολοκληρώσουν το έργο τους.

Αφορμή στάθηκε η εισήγηση για νέα παράταση στην προθεσμία υποβολής της εκκαθάρισης της εταιρείας μέχρι τις 20/10/2017 και η παράλληλη έκφραση δυσαρέσκειας από το Σώμα για τις διαρκείς καθυστερήσεις.

Ωστόσο, η παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρη Σταυρόπουλου, πριν ακόμη ξεκινήσει η συζήτηση του θέματος, ο οποίος έκανε έκκληση προς τον δήμαρχο και τον δημοτικό σύμβουλο Παναγιώτη Μούστρη, «να τελειώνει κάποια στιγμή αυτή η ιστορία», λέγοντας ότι εξαιτίας της μη εκκαθάρισης παραμένει αναξιοποίητος σημαντικός τεχνικός εξοπλισμός, που είναι απαραίτητος για τον Δήμο, βρήκε άμεση ανταπόκριση από πλευράς δημάρχου.

Φανερά δυσαρεστημένος από την πορεία της εκκαθάρισης, ο κ. Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, αφού δήλωσε ότι συμφωνεί «απολύτως» με τα όσα είπε ο κ. Σταυρόπουλος, τόνισε ότι «είναι αδιανόητος ο τρόπος που λειτουργούν οι εκκαθαριστές» και επέκρινε το γεγονός ότι «δεν τους έχουμε βάλει “το μαχαίρι στον λαιμό”» για να ολοκληρώσουν το έργο τους. Μάλιστα, πρότεινε να τους δοθεί παράταση μόλις 10 ημερών κι αν δεν έχουν παραδώσει το αντικείμενο της εργασίας τους, «ν’ αλλάξουν». Ήταν δε τόση η δυσαρέσκεια του δημάρχου που δεν άφησε τον κ. Π. Μούστρη, που χειρίζεται την υπόθεση, να προσθέσει τίποτε περισσότερο στη συζήτηση, αν και ο ίδιος ζητούσε τον λόγο…

Από πλευράς της μείζονος μειοψηφίας, παρέμβαση επί του θέματος έκανε και η επικεφαλής της Συμπολιτείας, Νατάσσα Κοσμοπούλου, η οποία αφού θύμισε ότι η παράταξή της έχει συμβάλλει ουσιαστικά στην προσπάθεια εκκαθάρισης της ΔΕΤΕΜ, είπε ότι συμφωνεί και η ίδια με όσα είπε ο κ. Σταυρόπουλος, αλλά διαφώνησε με την προοπτική ν’ αλλάξουν οι εκκαθαριστές. «Περιμέναμε τόσα χρόνια, δεν θα τρελαθούμε τώρα για 10 μέρες», είπε χαρακτηριστικά, ζητώντας να δοθεί η παράταση μέχρι τις 20 Οκτωβρίου 2017.

Τελικώς, το περιθώριο που δόθηκε στους εκκαθαριστές είναι μέχρι τις 10 Οκτωβρίου, ενώ ο δήμαρχος προανήγγειλε ότι θα τους έστελνε και επιστολή, όπου θα εξέφραζε την έντονη δυσαρέσκειά τους που δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει το έργο τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet