Σε συναυλία για το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Ελλήνων Ηθοποιών η Μ. Πατούλη
Πολιτισμός

Σε συναυλία για το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Ελλήνων Ηθοποιών η Μ. Πατούλη

Σε μια μοναδική καλλιτεχνική βραδιά αλληλεγγύης, για τα 100 χρόνια του ΤΑΣΕΗ (Ταμείο Αλληλοβοήθειας Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών), έδωσε το «παρών» η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου. H κα Πατούλη παρακολούθησε με ενδιαφέρον την εξαιρετική συναυλία «Τραγουδάμε για το ΤΑΣΕΗ», συνοδευόμενη από τον πρεσβευτή του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, επικεφαλής Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων Νίκο Παπαδάκη.

Η μουσικοθεατρική παράσταση αντλούσε έμπνευση από το Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης και τα παλιά τραγούδια του Ελληνικού Κινηματογράφου, ενώ συμμετείχαν πολλοί και σπουδαίοι καλλιτέχνες όπως: η Σόφη Ζαννίνου, η Μπέσσυ Αργυράκη, ο Γιάννης Πετρόπουλος, η Ελένη Φιλίνη, ο Κώστας Βενετσάνος, η Μαριαλένα Οικονομίδου, η Δέσποινα Τσολάκη, ο Σπύρος Μπιμπίλας κ.ά. Η συναυλία των Ελλήνων ηθοποιών υποστηρίχθηκε ενεργά από την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά, Ειρήνη Στ. Νταϊφά.

Η κα Πατούλη, στο πλαίσιο των πολιτιστικών, κοινωνικών και ανθρωπιστικών της πρωτοβουλιών, αλλά και δραστηριοτήτων ως πρόεδρος του Ομίλου για την Unesco Β. Προαστίων, τιμώντας τους Έλληνες ηθοποιούς, συνεχάρη τον πρόεδρο του ΤΑΣΕΗ, Σπύρο Μπιμπίλα, όλα τα μέλη αλλά και τους συντελεστές και υποστηρικτές της συναυλίας, ενώ παράλληλα εξήρε τη φιλότιμη θεσμική προσπάθεια που γίνεται για την ενίσχυση των σκοπών του ΤΑΣΕΗ η οποία, όπως σημείωσε, «συνδέεται με την έμπρακτη στήριξη που οφείλουμε να προσφέρουμε με ειλικρίνεια από το περίσσευμα αγάπης και ευγνωμοσύνης που διαθέτουμε ως πολίτες, σε όλους αυτούς τους καλλιτέχνες και εκφραστές της ανόθευτης τέχνης, που ποιούν ήθος διαχρονικά, μέσα από την κιβωτό του πολύπλευρου Πολιτισμού μας».

Η πρόεδρος του Ομίλου για την Unesco Βορείων Προαστίων στο πλαίσιο των συζητήσεων που ανέπτυξε με την κα Ειρήνη Νταϊφά, τόσο για θέματα αυτοδιοίκησης, αλλά και διαδημοτικών, πολιτιστικών συνεργασιών, εξέφρασε την επιθυμία της να διαμορφώσουν από κοινού εποικοδομητικές συνέργειες για την ανάδειξη των υπέρτατων σκοπών της Unesco, αλλά και των αξιών που πρεσβεύουν ο Πολιτισμός και οι Τέχνες ευρύτερα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet