Στον «αέρα» οι καθαρίστριες του ΠΑΟΔΑΠ – Στο πλευρό τους δηλώνει ο Οργανισμός
Αθλητισμός

Στον «αέρα» οι καθαρίστριες του ΠΑΟΔΑΠ – Στο πλευρό τους δηλώνει ο Οργανισμός

Στον «αέρα» βρίσκονται οι καθαρίστριες του νομικού προσώπου Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίας Παρασκευής , μετά την άρνηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής να εγκρίνει την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας στην οποία προχώρησε ο ΠΑΟΔΑΠ, καθώς δεν θεωρεί ότι οι θέσεις αυτές ανήκουν στην κατηγορία των ανταποδοτικών υπηρεσιών.

Αποτέλεσμα είναι το συγκεκριμένο προσωπικό να προχωρήσει σε αποχή από τα καθήκοντά του, με τη διοίκηση του νομικού προσώπου να δηλώνει ότι βρίσκεται στο πλευρό του και ότι προσπαθεί να επιλύσει το πρόβληματα «με τον καλύτερο δυνατό και βεβαίως νόμιμο τρόπο, που θα διασφαλίζει και τους εργαζόμενους και τους χρήστες των πολιτιστικών και αθλητικών εγκαταστάσεων» της πόλης.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΠΑΟΔΑΠ αναφέρει:

Ο καθαρισμός των πολιτιστικών και αθλητικών εγκαταστάσεων αποτελεί θεμελιώδη υποχρέωση του Δήμου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος και ο ΠΑΟΔΑΠ προχώρησαν σε αποφάσεις αφ’ ενός μεν πρότασης τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του ΠΑΟΔΑΠ και αφ’ ετέρου σε κατάρτιση νέων συμβάσεων με το προσωπικό καθαρισμού, διάρκειας έως την 31η Μαρτίου 2018, σύμφωνα με το αρ.24 του ν.4479/2017, μετά τη γνωστή απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου (9/10.5.2017).

Οι αποφάσεις αυτές υπόκεινται στην εγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και του ΑΣΕΠ αντιστοίχως.

Μετά την άρνηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής να εγκρίνει την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του ΠΑΟΔΑΠ, επειδή δεν θεωρεί τις θέσεις αυτές ως ανήκουσες στην κατηγορία των ανταποδοτικών υπηρεσιών, και ενόψει της αναμενόμενης απόφασης του ΑΣΕΠ, το προσωπικό καθαρισμού προχώρησε σε αποχή από τα καθήκοντα του.

Ο ΠΑΟΔΑΠ και ο Δήμος από την πρώτη στιγμή στάθηκαν στο πλευρό του προσωπικού, με πολλούς τρόπους, με δεδομένο ότι ο ΠΑΟΔΑΠ δεν διαθέτει ούτε μία θέση μόνιμου προσωπικού καθαρισμού.

Το ίδιο θα συνεχίσουν να πράττουν, μέσα στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, διεκδικώντας ταυτόχρονα την άμεση βελτίωσή του, ώστε να μην απομένει περιθώριο αμφιβολίας ή αντίθετης ερμηνείας.

Ήδη, εξελίσσεται πρωτοβουλία συντονισμού των εκπροσώπων όλων των ΝΠΔΔ που βρίσκονται στην κατηγορία αυτή, με σκοπό την συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣ.

Σε κάθε περίπτωση, ο Δήμος και ο ΠΑΟΔΑΠ θα εξετάζουν την κατάσταση διαρκώς και θα λαμβάνουν τις κατάλληλες αποφάσεις, ώστε το πρόβλημα που ανέκυψε μετά από 2,5 χρόνια άψογης παροχής υπηρεσιών καθαρισμού, να επιλυθεί άμεσα με τον καλύτερο δυνατό και βεβαίως νόμιμο τρόπο, που θα διασφαλίζει και τους εργαζόμενους και τους χρήστες των πολιτιστικών και αθλητικών εγκαταστάσεων.  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet