Ρωσικό κόμμα ιδρύεται στην Κύπρο
Πολιτική

Ρωσικό κόμμα ιδρύεται στην Κύπρο

Με τις πολλές ιθαγένειες που δίνει η κυπριακή κυβέρνηση σε Ρώσους μεγιστάνες ήταν αναμενόμενο να προχωρήσουν οι (νέοι) Ρώσο – Κύπριοι και σε πολιτικό φορέα. Άλλωστε στην Κύπρο είναι πλέον τόσοι πολλοί οι Ρώσοι που τα περισσότερα καταστήματα, κυρίως στη Λεμεσό, έχουν επιγραφές γραμμένες στα ρώσικα και προσωπικό που ομιλεί τη ρωσική. Έτσι λοιπόν εγκρίθηκε το νέο κόμμα της Κύπρου με την ονομασία «Εγώ ο Πολίτης» και σύντομα αναμένεται να αρχίσει δράση, κάνοντας και επίσημα την εμφάνισή του την ερχόμενη εβδομάδα.

Τη Δευτέρα θα γίνει και η επίσημη υπογραφή των εγγράφων για την τυπική έγκριση και λειτουργία του κόμματος από το υπουργείο Εσωτερικών. Πίσω από το κόμμα βρίσκονται Ρώσοι με κυπριακή υπηκοότητα. Επικεφαλής του είναι ο Αλεξέι Βολομποέφ, Ρώσος επιχειρηματίας, ο οποίος διατηρεί εστιατόριο στη Λεμεσό και έχει πάρει την κυπριακή υπηκοότητα.

Εκ μέρους του γραφείου Τύπου του κόμματος ο Δημήτρης Μιχαλοκάκος έκανε ήδη δηλώσεις στις κυπριακές εφημερίδες και ανέφερε ότι με την τυπική έγκριση του κόμματος, θα εκδοθεί και η πρώτη επίσημη ανακοίνωσή του, με την οποία θα γίνεται μία πρώτη αναφορά στους σκοπούς και τις θέσεις του.

Η ιδέα μπορεί να άνηκε αρχικά σε Ρώσους της Κύπρου, ωστόσο, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», στην πορεία αγκαλιάστηκε και από πάρα πολλούς Κύπριους. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου, το καταστατικό του κόμματος προβλέπει ότι σε αυτό μπορούν να γίνουν μέλη Κύπριοι και Ευρωπαίοι πολίτες.

Ανάμεσα στα άτομα που εξέφρασαν ενδιαφέρον να γίνουν μέλη του νέου κόμματος βρίσκονται γνωστές προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου.

Στόχος του νέου κόμματος είναι να φέρει στην Κύπρο ριζικές τομές στη δημόσια ζωή, με αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, καθώς επίσης και στροφή της οικονομίας στην ανάπτυξη.

Επιδίωξή του είναι να πάρει μέρος στις ευρωεκλογές το 2019. Όσον αφορά στις προεδρικές εκλογές, η απόφαση θα ληφθεί από τα συλλογικά όργανα του κόμματος, ωστόσο όπως είπε, το νέο κόμμα δεν θα ήθελε να ταυτιστεί με τον οποιοδήποτε υποψήφιο στην παρούσα φάση.

Πηγή: in.gr/του Νίκου Χασαπόπουλου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet