H Μ. Πατούλη σε εκδήλωση του Γαλλικού Ινστιτούτου για τις «Έξυπνες Πόλεις»
Κοινωνία

H Μ. Πατούλη σε εκδήλωση του Γαλλικού Ινστιτούτου για τις «Έξυπνες Πόλεις»

Σε εκδήλωση του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος παραβρέθηκε η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, παρουσία του πρεσβευτή της Γαλλίας στην Ελλάδα, Christophe Chantepy, στο πλαίσιο του κύκλου των συνεδριάσεων «Η νεολαία που καινοτομεί, με επίκεντρο τις έξυπνες πόλεις» και είχε ως θέμα «Πώς φαντάζομαι την πόλη του αύριο».

Η κα Πατούλη παρακολούθησε τις παρουσιάσεις Ελλήνων και Γάλλων επιχειρηματιών με έμφαση στις προοπτικές που προσφέρει η έξυπνη πόλη «smart city» σε όλους τους τομείς δράσεων. Παράλληλα, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με νέους φοιτητές, αλλά και επιστήμονες οι οποίοι αποτελούσαν το ένθερμο ακροατήριο της συνεδρίασης, ανταλλάσσοντας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μαζί τους γόνειμες σκέψεις για τη βιώσιμη, αναπτυξιακή και καινοτόμο πόλη του Αύριο.

Με αφορμή την παρουσία της στην εκδήλωση αυτή η κα Πατούλη τονίζει τα εξής:

«Η “Smart City” είναι μια έξυπνη, πράσινη, καινοτόμος και ψηφιακή πόλη του Αύριο που χρησιμοποιεί τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών για τη βελτίωση της ποιότητας των αστικών υπηρεσιών. Είναι μια πόλη που κινητοποιεί τις δυνάμεις της προς μια βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη, με σωστή διαχείριση των φυσικών πόρων και συμμετοχική διακυβέρνηση. Εστιάζει επομένως σε μια πιο αποτελεσματική και δημοκρατική διαχείριση προς όφελος των μελών της κοινότητας. Αυτό το πλαίσιο, ως μείγμα σκέψης και προβληματισμού θα μπορούσε να επηρεάσει ευεργετικά τη λειτουργία της σύγχρονης Τοπικής Αυτοδιοίκησης η οποία θα καινοτομεί και θα προσφέρει μια καλύτερη ποιότητα ζωής στους πολίτες της. Απαραίτητος συνοδοιπόρος και εκφραστής της νέας πραγματικότητας που διαμορφώνει η “smart city” είναι οι νέοι επιστήμονες, οι νέοι άνθρωποι με γνώσεις, θέληση και όραμα που μπορούν να θεμελιώσουν με ασφάλεια το κοινό μας Αύριο. Μαζί με τους νέους μας μπορούμε να “οικοδομήσουμε” τις πόλεις από την Αρχή, εφαρμόζοντας πολιτικές που εστιάζουν στην ορθή και όχι αλόγιστη αξιοποίηση των πόρων, στις τεχνολογικές δυνατότητες, στην προώθηση ενός νέου ευέλικτου μοντέλου διοίκησης που σέβεται τον πολίτη και βελτιώνει την καθημερινότητά του».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet