«Μπλόκο» της Δράσης για μια Άλλη Πόλη στην απόφαση αγοράς κτηρίου από τον ΠΑΟΔΗΒ
Πολιτική

«Μπλόκο» της Δράσης για μια Άλλη Πόλη στην απόφαση αγοράς κτηρίου από τον ΠΑΟΔΗΒ

Συνεδρίασε χθες Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017 το Δ.Σ του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού Βριλησσίων (ΠΑΟΔΗΒ) σε τακτική συνεδρίαση, με κύριο θέμα την αγορά κτηρίου που θα στεγάσει δραστηριότητες (εργαστήρια) του Οργανισμού*. Όπως μας ενημερώνει η Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων Δράση για μια Άλλη Πόλη, μέσω ανακοίνωσης των εκπροσώπων της στο Δ.Σ. του ΠΑΟΔΗΒ Μάρκου Κρητικού και Λεωνίδα Ιωαννίδη, η σκέψη ήταν αφ’ ενός ν’ αποσυμφορηθεί το ΤΥΠΕΤ κι αφ’ ετέρου να μεταφερθούν εκεί ορισμένα εργαστήρια που σήμερα φιλοξενούνται σε απαράδεκτους και ακριβά ενοικιαζόμενους χώρους.

Η Δράση για μια Άλλη Πόλη είχε διαφωνήσει εξαρχής με την πρόθεση της διοίκησης περί αγοράς, η οποία όμως με απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ αποφασίστηκε να προχωρήσει. Στη σχετική απόφαση όμως, θεσπίζονταν μια σειρά από αναγκαίες τεχνικές προδιαγραφές, ως προϋπόθεση για την απόκτηση κάθε ακινήτου.

Η χθεσινή εισήγηση καλούσε τα μέλη του ΔΣ να εγκρίνουν τη διαγωνιστική διαδικασία που εμφάνισε ως μειοδότες τους κ.κ. Ζεκυριά Φώτιο και Κυριακόπουλο Ανδρέα, με προσφερόμενο ακίνητο το γωνιακό ισόγειο/υπόγειο επί της οδού Ολύμπου & Ροδόπης (πρώην ταβέρνα «Θύμησες», πρόσφατα γραφεία ΣΥΡΙΖΑ και «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ»).

«Όταν όμως κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θέσαμε κάποια από τα στοιχειώδη και αυτονόητα ερωτήματα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως τηρήθηκαν οι προδιαγραφές, όπως π.χ. πότε εκδόθηκε η οικοδομική άδεια ή ποια είναι τα σχέδια του ακινήτου ή αν το κτήριο αυτό πληροί τον νέο αντισεισμικό και κτηριολογικό κανονισμό, αλλά κανείς δεν ήταν σε θέση να απαντήσει υπεύθυνα! Απλώς ενημερωθήκαμε ότι τα στοιχεία είναι διαθέσιμα στα γραφεία του Οργανισμού, όχι όμως και στο Δ.Σ., τη στιγμή που κρινόταν η αγορά του ακινήτου» σημειώνει η Δράση για μια Άλλη Πόλη κι αναρωτιέται: «Βάσει λοιπόν, ποιων δεδομένων θα αποφάσιζαν τα μέλη του Δ.Σ; Μόνον η άρον – άρον υπερψήφιση του διόλου ευκαταφρόνητου οικονομικού τιμήματος των 237.000 ευρώ απασχολεί τη διοίκηση;».

Μπροστά στο διαφαινόμενο αδιέξοδο, όπως αναφέρει η Κίνηση και προκειμένου ν’ αποφευχθεί μια συζήτηση παρωδία, η πρόεδρος αναγκάστηκε να προτείνει αναβολή της συζήτησης του θέματος για την επόμενη συνεδρίαση.

Εν όψει αυτής της συνεδρίασης η Δράση για μια Άλλη Πόλη θέτει και δημόσια τα εξής ερωτήματα:

  • Το κτήριο είναι σύγχρονο όπως ορίζουν οι προδιαγραφές; Ένα κτήριο της δεκαετίας του ’70 ή του ’80 μπορεί σήμερα να θεωρηθεί σύγχρονο;
  • Πόσες ήταν τελικά οι υποψηφιότητες στον διαγωνισμό, πόσες απορρίφθηκαν και γιατί;
  • Για τη χρήση που το χρειαζόμαστε, πώς ικανοποιείται η συνθήκη του φυσικού φωτισμού και αερισμού στον υπόγειο/ημιυπόγειο χώρο;
  • Υπάρχει ανελκυστήρας;
  • Πόσα χρήματα θα χρειαστούν για την ανακατασκευή του κτηρίου ώστε αυτό να καταστεί προτιμητέο έναντι άλλων ακινήτων και λειτουργικό;
  • Υπάρχει ενεργειακό πιστοποιητικό και τι αναφέρει;
  • Τι αναφέρει αναλυτικά η τεχνική έκθεση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου;

Μάλιστα, η Δράση για μια Άλλη Πόλη προειδοποιεί ότι αυτά είναι τα προκαταρκτικά ερωτήματα, αφού ακόμη περισσότερο θα τεθούν στην επόμενη συνεδρίαση του ΠΑΟΔΗΒ.

Και η ανακοίνωση της παράταξης καταλήγει:

«Σε κάθε περίπτωση, η διοίκηση του Δήμου αναλαμβάνει μεγάλη ευθύνη φέρνοντας προς ψήφιση μια τόσο αμφιλεγόμενη, αν όχι διάτρητη, πρόταση. Και αναρωτιέται κανείς, γιατί;

»Και κάτι ακόμα:

»Η συνεδρίαση έμελλε να έχει και μια απρόοπτη πτυχή: Σε ενημέρωση των μελών του Δ.Σ. αποκαλύφθηκε ότι δύο καθηγητές σε καλλιτεχνικά εργαστήρια λάμβαναν την αμοιβή τους μέσω παρένθετων προσώπων, διότι οι ίδιοι αδυνατούσαν να εμφανιστούν ως αμειβόμενοι από τον Δήμο! Το εντυπωσιακό και συνάμα εξωφρενικό, είναι η αποκάλυψη ότι αυτό συμβαίνει επί 15 χρόνια, περίπου! 15 χρόνια και ουδείς ένιωσε την ανάγκη να ενημερώσει το Δ.Σ. Διαχρονική συνέπεια σε αδιαφανείς και με οσμή συναλλαγής, τακτικές. Οι διοικήσεις έρχονται και παρέρχονται, η μικροπολιτική μένει.

Τι να πει κανείς; Στερεύουν τα λόγια και τα επιχειρήματα. Άλλοι κόσμοι, άλλα ήθη…».

*«Κατά την διεξαχθείσα τη 21η Ιουλίου 2017 δημοπρασία ενώπιον της επιτροπής του άρθρου 1 του Π.Δ. 270/81 αναδείχθηκε μειοδότης Ζεκυριάς Φώτιος, Κυριακόπουλος Ανδρέας, ιδιοκτήτες των όμορων ακινήτων επί των Ολύμπου, Ροδόπης, Μαινάλου και Πλαταιών της περιφέρειας του Δήμου Βριλησσίων, επιφάνειας 260,00τ.μ., οι οποίοι προσφέρουν για την αγορά του ακινήτου το ποσό των διακόσιων τριάντα επτά χιλιάδες ευρώ 237.000,00 €, [εκατόν δώδεκα χιλιάδες ευρώ (112.000,00€) και εκατόν είκοσι πέντε χιλιάδες ευρώ (125.000,00€)]. Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε το Δ.Σ. για την λήψη απόφασης σύμφωνα με την οποία: Κατακυρώνει τη δημοπρασία για την αγορά του ακινήτου για τις ανάγκες στέγασης αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Βριλησσίων στους Ζεκυριάς Φώτιος, Κυριακόπουλος Ανδρέας. Αιτείται την έκτακτη επιχορήγηση ύψους εκατόν εβδομήντα επτά χιλιάδων ευρώ (177.000,00€) από τον Δήμο Βριλησσίων για την αγορά του ακινήτου για τις ανάγκες στέγασης αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Βριλησσίων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet