Σφοδρή επίθεση Ξ. Μανιατογιάννη σε Κ. Ιωαννίδη για την αγορά ενός ακινήτου
Πολιτική

Σφοδρή επίθεση Ξ. Μανιατογιάννη σε Κ. Ιωαννίδη για την αγορά ενός ακινήτου

Σφοδρή επίθεση κατά του τέως δημάρχου Βριλησσίων, Κώστα Ιωαννίδη και της παράταξής του, Νέα Πνοή, εξαπολύει ο νυν δήμαρχος, Ξένος Μανιατογιάννης. Αφορμή η αναφορά δημοτικών συμβούλων της δημοτικής παράταξης του τέως δημάρχου ότι η επικείμενη απόκτηση χώρου για τη στέγαση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Δήμου ουσιαστικά προωθείται για να εγκατασταθεί εκεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του δημάρχου Βριλησσίων επισημαίνονται τα εξής:

Από τη μισαλλοδοξία στα «fake news» ένα γαλάζιο βέρτιγκο δρόμος…

Ενάντια στη στέγαση και στην οργανωμένη λειτουργία των δημοτικών πολιτιστικών εργαστηρίων εμφανίζονται δύο δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του κ. Ιωαννίδη, Νέα Πνοή, επειδή, όπως ψευδώς αναφέρουν, η επικείμενη απόκτηση νέου χώρου πολιτιστικών δραστηριοτήτων από το αρμόδιο νομικό πρόσωπο του Δήμου (ΠΑΟΔΗΒ) προωθείται για να εγκατασταθεί εκεί ο ΣΥΡΙΖΑ!

Τόσο η πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών, Α. Χρυσοπούλου, όσο και ο πρώην εντεταλμένος σύμβουλος Παιδείας, Ι. Πισιμίσης, με πρόσχημα ότι εκεί μίσθωνε στο παρελθόν το συγκεκριμένο κόμμα τμήμα του χώρου για να λειτουργεί τα γραφεία του, με σχετικές τοποθετήσεις τους εναντιώνονται σφόδρα στην απόκτηση του ακινήτου επί των οδών Ολύμπου, Πλαταιών και Ροδόπης, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών των δημοτικών πολιτιστικών εργαστηρίων και των συναφών πολιτιστικών δραστηριοτήτων των συλλόγων της πόλης.

Όση σπέκουλα, όμως, κι αν επιχειρείται, είναι ξεκάθαρο και γνωστό σε όλους ότι η παρούσα δημοτική Αρχή σε καμία περίπτωση δεν θα προχωρούσε σε οποιαδήποτε κίνηση που θ’ αποσκοπούσε στη στέγαση οποιουδήποτε κομματικού φορέα. Κάτι το οποίο, εκτός του ηθικού ζητήματος έναντι του συνόλου των δημοτών και των ευνόητων θεσμικών-διαδικαστικών εμποδίων προώθησής του, το πλέον σημαντικό είναι ότι βρίσκεται έξω και πέρα από τις Αρχές και Αξίες της ανεξάρτητης και ακηδεμόνευτης δημοτικής μας παράταξης Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας, η οποία, με τη μαζική δημοκρατική επιλογή των δημοτών, εκλέχθηκε ως διοικούσα παράταξη με αμιγώς αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά και πρόγραμμα δράσης.

Επιπλέον, το κομματικό αντιπολιτευτικό μένος των στελεχών της Νέας Πνοής έναντι του κυβερνώντος κόμματος (προφανώς και) δεν μας αφορά, αλλά η αποστροφή στην ασκούμενη δημοτική πολιτική απόκτησης γης και κτηριακών υποδομών για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών άσκησης δραστηριοτήτων των δημοτών, παρότι είναι κάτι που δεν μας εκπλήσσει, ιδίως μετά και την πρόσφατη αρνητική στάση στην έναρξη διαδικασίας διαπραγματεύσεων αγοράς του Ο.Τ.61 (πρώην τένις κλαμπ), θα πρέπει να προβληματίσει πρωτίστως τους φίλους και ψηφοφόρους της δικής τους παράταξης και ταυτόχρονα να τους θυμίσει τα αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα του Δήμου επί των ημερών της αλαζονικής διοίκησής τους. Εποχή, όχι και πολύ μακρινή, στην οποία το δημοτικό χρέος αυξανόταν, χωρίς παραγωγή έργου ή με την κατασπατάληση των οικονομικών πόρων σε έργα βιτρίνας.

Τις βαθιά κομματικοποιημένες, διχαστικές και λαϊκιστές αντιλήψεις οφείλει, πάντως, να τις αξιολογεί κάθε δημότης, αλλά και κάθε δημοτική παράταξη, κα ιδιαίτερα εν προκειμένου η τοπική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, Ανοιχτή Πόλη, η οποία, με σχετική ευκολία, επιλέγει κατά περιόδους να πορεύεται αντάμα με τον κ. Ιωαννίδη και την παράταξή της Νέας Πνοής, όπως στον τρέχοντα προϋπολογισμό, αντί μιας σταθερής αυτοδιοικητικής σύγκλισης με την τρέχουσα δημοτική παραγωγική και προοδευτική πορεία -και πέραν των κατά θέμα ενδεχόμενων διαφορετικών προσεγγίσεων της με τη δημοτική Αρχή. Μια πορεία που έχει στο επίκεντρο την ενίσχυση των δημοτικών κτηριακών υποδομών και την πολιτική αύξησης της δημοτικής γης.

Η δημοτική Αρχή συνεχίζει αταλάντευτα το δύσκολο αλλά παραγωγικό της έργο και στον τομέα του πολιτισμού, με τη στέγαση και την αναβάθμιση της  οργανωμένης λειτουργίας των δημοτικών πολιτιστικών εργαστηρίων και με την παροχή στέγης για τη λειτουργία συναφών δραστηριοτήτων των πολιτιστικών συλλόγων της πόλης. Στην πορεία της αυτή αναζητά γόνιμο διάλογο και όχι δημιουργία δήθεν θεμάτων για επικοινωνιακούς λόγους ή λόγους εντυπώσεων και προσωπικής προβολής.

Ο καθένας κρίνεται από τις αντιλήψεις του, τα έργα του και τις επιλογές του…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet