Η ΚΕΔΕ στηρίζει την προσπάθεια προαγωγής της πρόληψης του καρκίνου του μαστού
Αυτοδιοίκηση

Η ΚΕΔΕ στηρίζει την προσπάθεια προαγωγής της πρόληψης του καρκίνου του μαστού

«Ενώσαμε τις δυνάμεις μας με χιλιάδες συμπολίτες μας οι οποίοι έτρεξαν για καλό σκοπό. Όλοι μαζί στηρίξαμε έμπρακτα τη προσπάθεια του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “Άλμα Ζωής” ο οποίος οργάνωσε σήμερα το 9ο Greece Race for the Cure®, στην Αθήνα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, μετά την ολοκλήρωση του αγώνα που διεξήχθη το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017 και είχε ως σημείο εκκίνησης το Ζάππειο.

Όπως τόνισε «η ΚΕΔΕ στηρίζει την προσπάθεια ευαισθητοποίησης και προαγωγής της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του Καρκίνου του Μαστού. Όλοι μαζί τρέχουμε δίνοντας αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο το γεγονός ότι σήμερα χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν στο Ζάππειο μαζί μας, ως μέρος μίας παγκόσμιας αλυσίδας η οποία συμβολικά μαζί με τις γυναίκες που έχουν βιώσει το καρκίνο του μαστού δώσαμε ένα μήνυμα ελπίδας. Ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Γιώργος Πατούλης, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ΚΕΔΕ  στο πλαίσιο της πρόληψης του καρκίνου του μαστού.

«Η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και τη συμβολή του ΙΣΑ πραγματοποιεί δωρεάν μαστογραφικούς ελέγχους στους κατοίκους μικρών και ορεινών περιοχών όλης της χώρας. Μέσα από αυτό το πρόγραμμα αναδείχθηκαν έγκαιρα ευρήματα ύποπτα για κακοήθεια. Πρόκειται για μια έμπρακτη προσπάθεια που καταβλήθηκε και έχει ουσιαστικά αποτελέσματα σε εκατοντάδες περιπτώσεις», τόνισε.

Το Greece Race for the Cure® πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αθηναίων και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet