Αρμονική συμβίωση με τα ζώα, τηρώντας τους κανόνες στο Ηράκλειο Αττικής
Κοινωνία

Αρμονική συμβίωση με τα ζώα, τηρώντας τους κανόνες στο Ηράκλειο Αττικής

Το μήνυμα ότι άνθρωποι και ζώα -κατοικίδια και αδέσποτα- μπορούν να ζήσουν μαζί αρμονικά τόσο μέσα  στο σπίτι, όσο και έξω στην πόλη, αρκεί να τηρούνται από τους ανθρώπους οι κανόνες της σωστής συμβίωσης, έστειλαν όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση που αφιέρωσε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής στην Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων. Δεκάδες φιλόζωοι παρέα με τα κατοικίδιά τους, εκπαιδευτές σκύλων, σύλλογοι προστασίας των ζώων, κτηνίατροι αλλά και εταιρείες με προϊόντα φροντίδας για τα ζώα, βρέθηκαν στα events και τις ομιλίες στην κεντρική πλατεία του Ηρακλείου, με στόχο ν’ ανταλλάξουμε απόψεις και συμβουλές για το πώς μπορούμε να κάνουμε τη ζωή μας αλλά και τη ζωή των τετράποδων φίλων μας καλύτερη.

«Δεν προστατεύουμε τα ζώα επειδή μας το επιβάλλει ο Νόμος. Το κάνουμε γιατί μας υποχρεώνει ο πολιτισμός που πρέπει να έχουμε ως κοινωνία, ως άνθρωποι. Μέσα από το ολοκληρωμένο πρόγραμμα προστασίας αδέσποτων, που τα τελευταία χρόνια υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, φροντίζει τα ζωάκια που μοιράζονται μαζί μας την πόλη. Το ίδιο πρέπει να κάνετε και εσείς με όσα ζώα έχουμε μέσα στα σπίτια μας», τόνισε στον χαιρετισμό του ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Νίκος Σπυρόπουλος.

«Στέλνουμε μήνυμα ότι άνθρωποι και ζώα μπορούν να συμβιώσουν αρμονικά. Αρκεί εμείς οι άνθρωποι, που έχουμε την ευθύνη να τα φροντίζουμε και να τα προστατεύουμε, να τηρούμε και τους κανόνες της κοινής συμβίωσης. Είναι χρέος, όλων εμάς που αγαπάμε τα ζώα, να δείξουμε τον σωστό δρόμο και στους υπόλοιπους που, τυχόν, να μην είναι τυπικοί στα καθήκοντά τους απέναντι στους τετράποδους φίλους, αλλά και στην πόλη. Ας γίνει ευθύνη, λοιπόν, όλων μας», υπογράμμισε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής -σε συνεργασία με εθελοντικά σωματεία – είναι από τους πρώτους δήμους της περιφέρειας που υιοθέτησαν και εφαρμόζουν ολοκληρωμένο πρόγραμμα προστασίας αδέσποτων ζώων. Τα αδέσποτα που εντοπίζονται στην πόλη περισυλλέγονται από το αρμόδιο τμήμα της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, εξετάζονται από κτηνίατρο, εμβολιάζονται, στειρώνονται και διατίθενται για υιοθεσία. Όσα δεν βρουν κάποιο καινούργιο σπίτι, επαναφέρονται στο σημείο όπου βρέθηκαν, με κολάρο και τσιπ για να μπορεί ο Δήμος να τα παρακολουθεί.

Από την πλευρά τους, οι ιδιοκτήτες που έχουν υιοθετήσει κάποιο ζωάκι οφείλουν να πράττουν το ίδιο: να το έχουν πάντα εμβολιασμένο, στειρωμένο και εκπαιδευμένο. Στη βόλτα πρέπει να το έχουν με λουρί και πάντα να καθαρίζουν τις ακαθαρσίες που αφήνει πίσω του.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet