Μ. Λεμπιδάκης: Πάντα με είχαν δεμένο με αλυσίδα, σαν σκυλί
Κοινωνία

Μ. Λεμπιδάκης: Πάντα με είχαν δεμένο με αλυσίδα, σαν σκυλί

Με συγκλονιστικό τρόπο περιγράφει ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης τις στιγμές που έζησε με τους απαγωγείς του, στους 6 μήνες που διήρκεσε η ομηρία του.«Πάντα με είχαν δεμένο με αλυσίδα. Ή στο χέρι ή στο πόδι, σαν σκυλί» αναφέρει στην πρώτη κατάθεσή του.

«Μου άλλαξαν πέντε κρησφύγετα. Αυτό που με βρήκατε ήταν το έκτο. Κάθε φορά που έμπαιναν μέσα στο δωμάτιο, ήταν δύο άτομα που φορούσαν κουκούλες. Μου έδιναν πάντα μαγειρεμένο φαγητό. Δεν μου ασκούσαν βία, αλλά πάντα μου τόνιζαν ότι θα έχω κακό τέλος. Πάντα άκουγα συνομιλίες από ένα-δύο άτομα δίπλα μου, ενώ με ενημέρωναν για την πορεία των διαπραγματεύσεων, λέγοντάς μου: “Θα αργήσεις να πας σπίτι σου… Δεν δίνουν τα λεφτά… Δεν θα έχεις καλό τέλος”. Για να μου αλλάξουν κρησφύγετα, μου έβαζαν μια κουκούλα και με έβαζαν στο πορτ μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου. Δεν έβλεπα όμως ούτε πού πήγαινα ούτε πού έμπαινα».

Αναφερόμενος στα βίντεο που είχαν στείλει οι απαγωγείς, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης είπε, σύμφωνα με πληροφορίες: «Τα δύο βίντεο που έστειλαν στην οικογένειά μου, τα γύρισαν μέσα στο κρησφύγετο και ένας από τους απαγωγείς κρατούσε την κάμερα και μου έλεγε τι να πω. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι με σώσατε».

«Με πλήρη διαύγεια αλλά ταλαιπωρημένος»

Ο 53χρονος αναχώρησε λίγο πριν τις 17.30 το απόγευμα της Δευτέρας για το σπίτι του στην Καλέσα Ηρακλείου.

Μετά την επιτυχή επιχείρηση της απελευθέρωσής του, μετά από 186 ημέρες ομηρίας, μεταφέρθηκε σε χώρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, στη Σχολή Αστυφυλάκων, όπου εξετάσθηκε από ειδικό γιατρό, ενώ δίπλα του βρίσκονταν ψυχολόγοι της ΕΛ.ΑΣ. και μέλη του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος. Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ήταν καλά στην υγεία του και με πλήρη διαύγεια, έφερε ωστόσο εμφανή τα σημάδια της ταλαιπωρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την παραμονή του στη Σχολή Αστυφυλάκων, έδωσε στους αστυνομικούς σημαντικές πληροφορίες για την πολυήμερη κράτησή του.

Η πρώτη επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. έκανε λόγο για 7 συλλήψεις, ωστόσο στο αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου προσήχθησαν και εξετάζονται και άλλα άτομα που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Η επίσημη παρουσίαση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της υπόθεσης θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί της Τετάρτης, στα Χανιά, όπου αναμένονται ο αναπληρωτής υπουργός, Νίκος Τόσκας και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Κώστας Τσουβάλας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. η παρουσίαση του χρονικού της απαγωγής θα γίνει από τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Κρήτης, υποστράτηγο Κώστα Λαγουδάκη και αστυνομικούς που συμμετείχαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Στο σπίτι του ο Μιχάλης Λεμπιδάκης

Στο σπίτι του, στα Καλέσα Ηρακλείου, βρίσκεται από αργά το απόγευμα της Δευτέρας ο 53χρόνος επιχειρηματίας.

Έξι μήνες μετά την απαγωγή του, ο γνωστός επιχειρηματίας έχει δίπλα του τον πατέρα του, τη σύζυγο του και τα τρία του παιδιά, ενώ στον ίδιο χώρο βρίσκονται και στενοί φίλοι της οικογένειας.

Την ίδια ώρα, στην αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου συνεχίζεται η εξέταση των συλληφθέντων για την απαγωγή του επιχειρηματία, ενώ στο σημείο που βρέθηκε το πρωί από τους αστυνομικούς ο 53χρονος (μια μάντρα μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην εθνική οδό Ρεθύμνου-Χανίων) εξακολουθούν να βρίσκονται άνδρες της Ε.ΛΑΣ. που ερευνούν τον χώρο, ο οποίος έχει σφραγιστεί.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet