Καταχειροκροτήθηκε η παράσταση «Πλούτος» στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης
Πολιτισμός

Καταχειροκροτήθηκε η παράσταση «Πλούτος» στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης

Το ΠΕΑΠ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα «Το τρίτο κουδούνι» του ΤΕΙ Αθήνας παρουσίασαν την αριστουργηματική κωμωδία «Πλούτος» του Αριστοφάνη την Κυριακή 8 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, με τους συντελεστές της θεατρικής παράστασης να καταχειροκροτούνται από το θεατρόφιλο κοινό της Λυκόβρυσης και της Πεύκης.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός» (ΠΕΑΠ), Χρήστος Φωτίδης, «ήταν πραγματικά μία υπέροχη θεατρική παράσταση με απολαυστικούς ρόλους που ενσάρκωσε με πλήρη επιτυχία η θεατρική ομάδα του ΤΕΙ Αθήνας. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στην ερμηνεία του κ. Σπηλιόπουλου στον ρόλο της γριάς που ήταν πραγματικά εξαιρετική. Το ΠΕΑΠ υποστηρίζει τον Πολιτισμό, τη διαδημοτική συνεργασία, με στόχο την ανταλλαγή πολιτισμικών δρώμενων και την παροχή ποιοτικού πολιτισμικού περιεχομένου στη Λυκόβρυση – Πεύκη!».

Ο «Πλούτος» είναι η τελευταία σωζόμενη κωμωδία του Αριστοφάνη. Η μορφή, την οποία σήμερα γνωρίζουμε, είναι εκείνη που γράφτηκε το 388 π.Χ., σηματοδοτώντας το πέρασμα από την αρχαία στη νεότερη αττική κωμωδία. Η ιδιοφυής και μοναδική σε σύλληψη ιδέα του Αριστοφάνη χαρακτηρίζεται από πρωτοτυπία και ευρηματικότητα στην πλοκή του έργου, ενώ οι καταστάσεις του τότε παραπέμπουν στο σήμερα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet