Τέλος στο «πάρτι» με το κοινωνικό τιμολόγιο σε βίλες θα δώσει η ΔΕΗ
Κοινωνία

Τέλος στο «πάρτι» με το κοινωνικό τιμολόγιο σε βίλες θα δώσει η ΔΕΗ

Στη «μάχη» που πρέπει να δοθεί κατά των δικαιούχων «μαϊμού» του κοινωνικού τιμολογίου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε τη Δευτέρα στην ΕΡΤ.

Ο κ. Παναγιωτάκης σημείωσε ότι  η ΔΕΗ δεν είναι εκείνη που εγκρίνει αν κάποιος θα  ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο ή όχι, αλλά οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες. «Πράγματι, ανακαλύψαμε τελευταία σωρεία τέτοιων περιπτώσεων. Μέχρι τώρα υπήρχε μια  αντίληψη, θα το πω ευθέως, λάθος, ότι  επειδή δεν έχει κοινωνικό τιμολόγιο, δεν το κόβουμε.  Είχαμε άλλες προτεραιότητες». Σχετικά με το μέγεθος της απάτης που έχουν διαπράξει κάποιοι καταναλωτές, ο κ. Παναγιωτάκης σημείωσε κάποια παραδείγματα:

«Μονοκατοικία πρώην εφοπλιστή στην Καστέλα, που σήμερα δηλώνει άνεργος, είναι εκτάσεως 760 τετραγωνικών μέτρων, καταναλώνει 7.500 κιλοβατώρες το 4μηνο και χρωστάει 32.000 ευρώ. Μονοκατοικία στην Κηφισιά, 214 τετραγωνικών, καταναλώνει 10.000 κιλοβατώρες και οφείλει σήμερα 21.000 ευρώ. Υπάρχει βίλα στην Εκάλη που καταναλώνει κάθε χρόνο 4.800 κιλοβατώρες και οφείλει 12.000 ευρώ. Υπάρχει βίλα πρώην Εφοριακού στον Βαρνάβα, περίπου 300 τετραγωνικών μέτρων, χρωστάει 65.000 ευρώ και καταναλώνει 15.000 κιλοβατώρες».

Προκειμένου να βρεθεί μια λύση για τα κόστη τα οποία επιβαρύνουν όλους τους καταναλωτές, ο κ. Παναγιωτάκης σημείωσε: «Σκοπεύω τις επόμενες ημέρες να επισκεφθώ τον επικεφαλής της Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, τον κ. Πιτσιλή και να του θέσω αυτά τα πράγματα υπ’ όψιν και  να ελέγξει και τους μηχανισμούς του, γιατί με κάποιον τρόπο έχουν περάσει αυτά τα πράγματα. Δεν ξέρω και τι ΕΝΦΙΑ πληρώνουν αυτοί οι άνθρωποι, πόσα τετραγωνικά δηλώνουν.  Εμείς έχουμε τα πραγματικά τετραγωνικά ως ΔΕΗ, αλλά τι δηλώνουν αυτοί στην Εφορία, τι κάνουν, αυτό πρέπει να το ελέγξουν οι φορολογικοί θεσμοί. 

»Εμείς, πάντως, αποφασίσαμε, να το ξεκαθαρίσω αυτό, ότι αν όχι φέτος, γιατί δεν προλαβαίνουμε, έχουμε λίγες μέρες ακόμη, του χρόνου θα το ξεκαθαρίσουμε σε ό,τι εξαρτάται από εμάς πλήρως το θέμα του κοινωνικού τιμολογίου. Δεν μπορεί να γίνεται κατάχρηση και να είναι εις βάρος των δικαιούχων».

Μικρή η επιβάρυνση των καταναλωτών για το κόστος των ΥΚΩ

Μικρή θα είναι σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτάκη η επιβάρυνση των καταναλωτών για την κάλυψη του κόστους παροχής Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας από τη ΔΕΗ. Όπως σημείωσε, με βάσει τα στοιχεία που έχει η εταιρεία,  η επιβάρυνση το πολύ να είναι 100 εκατομμύρια τον χρόνο, σημαίνει περίπου 12 με 13 ευρώ για τον κάθε καταναλωτή τον χρόνο. «Στο μεταξύ, θα έχουμε τη διασύνδεση των Κυκλάδων, που σημαίνει ότι ένα σημαντικό μέρος από τις δαπάνες που κάνουμε για τα νησιά δεν θα υπάρχει, διότι κι αυτή θα είναι διασυνδεδεμένη», επεσήμανε.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet