Με 148 «ναι» πέρασε η αλλαγή ταυτότητας φύλου
Κοινωνία

Με 148 «ναι» πέρασε η αλλαγή ταυτότητας φύλου

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, με 148 ψήφους σε σύνολο 285 παρόντων βουλευτών και μετά από ονομαστική ψηφοφορία, το επίμαχο άρθρο 3 που δίνει τη δυνατότητα νομικής αναγνώρισης ταυτότητας φύλου από τα 15 έτη.

Στο νομοσχέδιο ψήφισαν «ναι» επί της αρχής 171 βουλευτές και «όχι» 114 βουλευτές.

Καταψήφισαν το άρθρο 3 του νομοσχεδίου για τη διόρθωση της ταυτότητας φύλου οι ΑΝ.ΕΛ. Αρνητική ψήφο έδωσαν και οι βουλευτές της Ν.Δ., ζητώντας ν’ αποτελέσει βάση νομοθέτησης η πρόταση που κατέθεσε το κόμμα.

«Όχι» στο άρθρο τρία, που δίνει την δυνατότητα αλλαγής ταυτότητας φύλου από τα 15, ψήφισε o Πάνος Καμμένος και η Έλενα Κουντουρά. Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος ψήφισε «παρών» στο άρθρο 3 και «ναι» στα υπόλοιπα. Ο Δημήτρης Καμμένος ψήφισε «ναι» στην τροπολογία και «όχι» στα άρθρα 1 έως 7.

«Ναι» στην αλλαγή φύλου από τα 15 ψήφισε ο Θεοχαρόπουλος, ενώ η Αλέκα Παπαρήγα ψήφισε «όχι» σε όλα και «όχι» στην τροπολογία για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γεωργία Γεννιά ψήφισε «όχι» στο άρθρο 3 για την ταυτότητα φύλου. Η Νίνα Κασιμάτη ψήφισε ναι σε όλα και όχι στην τροπολογία για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής ψήφισαν «όχι» σε όλα και «όχι» στην τροπολογία.

Ο Νίκος Νικολόπουλος, ανεξάρτητος βουλευτής, ψήφισε «όχι» σε όλα, ενώ ο Λεωνίδας Γρηγοράκος ψήφισε «ναι» σε όλα και «παρών» στο άρθρο 3 για την αλλαγή φύλου.

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας συνέβη και ένα ευτράπελο με τον Κώστα Κατσίκη να διορθώνει την ψήφο του: «Ναι» επί της αρχής και στην τροπολογία, «όχι» στα άρθρα.

Ο βουλευτής του Ποταμιού Μπαργιώτας Κωνσταντίνος διαφοροποιήθηκε, αφού ψήφισε «παρών» στο άρθρο 3.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet