«Ασπίδα προστασίας» από τους πλειστηριασμούς για σπίτια κάτω από 300.000 ευρώ
Κοινωνία

«Ασπίδα προστασίας» από τους πλειστηριασμούς για σπίτια κάτω από 300.000 ευρώ

Ασπίδα προστασίας γύρω από τις κατοικίες με αξία που δεν υπερβαίνει τα 300.000 ευρώ αποτελεί η συμφωνία «κυρίων» στην οποία κατέληξαν οι διοικήσεις των τραπεζών με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή.

Η άτυπη συμφωνία αφορά όλα τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια, ανεξάρτητα από το εάν προστατεύονται ή όχι από τον «νόμο Κατσέλη».

Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες συμφώνησαν με τον κ. Κοντονή να εξαιρεθούν από την πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών οι πρώτες κατοικίες, οι εξοχικές κατοικίες και κάθε άλλου είδους ακίνητα με πλαφόν τα 300.000 ευρώ.

Παράλληλα, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να επεκτείνει την ισχύ του «νόμου Κατσέλη», ώστε να προστατεύει την πρώτη κατοικία και για το χρονικό διάστημα και μετά από τις 31.12.2017 που λήγει η ισχύς του.

Η ευνοϊκή αυτή ρύθμιση έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για τους δανειολήπτες, καθώς εντείνονται οι πιέσεις στην κυβέρνηση να θέση σε εφαρμογή το σύστημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί αναγάγονται σε μείζον θέμα της τρίτης αξιολόγησης και, όπως έχει αναφέρει το insider.gr, περιλαμβάνεται στην ατζέντα των Θεσμών που έρχονται στην Αθήνα στις 23 Οκτωβρίου.

Ο λόγος είναι ότι αναμένεται να δώσει μια ανάσα στις τράπεζες που κινδυνεύουν σοβαρά να μείνουν πίσω από τους στόχους απομείωσης των «κόκκινων» δανείων για τα έτη 2018-9. Υπενθυμίζεται ότι οι τράπεζες έχουν δεσμευτεί να μειώσουν τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (|NPEs) κατά 11,5 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2019.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet