Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Ζητεί λύση στο πρόβλημα σίτισης στα ολοήμερα σχολεία
Κοινωνία

Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Ζητεί λύση στο πρόβλημα σίτισης στα ολοήμερα σχολεία

Παρέμβαση στο υπουργείο Παιδείας για να λυθεί το πρόβλημα που προέκυψε με την έναρξη της νέας χρονιάς στα σχολεία, όχι μόνο του Ηρακλείου, αλλά όλης της χώρας, και αφορά την προετοιμασία των γευμάτων στα ολοήμερα σχολεία (κυρίως στα νηπιαγωγεία) κάνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Με σχετική επιστολή της, η πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Ασημίνα Παναγιωτακοπούλου, ζητεί να τροποποιηθεί το πρόσφατο προεδρικό διάταγμα το οποίο, ουσιαστικά, απαγορεύει την είσοδο στα σχολεία προσωπικού, πλην των εκπαιδευτικών, κατά τις ώρες του μαθήματος, το οποίο, όμως, έχει ως συνέπεια να μην μπορεί να υπάρξει βοηθητικό προσωπικό σε κάθε σχολείο για την προετοιμασία του γεύματος των παιδιών.

«Επειδή η προετοιμασία του γεύματος των παιδιών του ολοήμερου σχολείου είναι άκρως απαραίτητη και δεν μπορεί να την αναλάβει διδακτικό προσωπικό, παρακαλώ όπως τροποποιήσετε τη συγκεκριμένη διάταξη της παραγράφου Α2 και να επιτρέψετε την είσοδο στις σχολικές μονάδες ατόμων τα οποία θα είναι ορισμένα και με τη σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης του σχολείου, προκειμένου να βοηθήσουν στην προετοιμασία του γεύματος», επισημαίνει στην επιστολή της η κα Παναγιωτακοπούλου.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της διοίκησης του Δήμου: «Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής προχώρησε στη συγκεκριμένη παρέμβαση αφουγκραζόμενος το αίτημα πολλών δημοτών του, συνεχίζει δε τις επαφές προκειμένου να δοθεί λύση στο θέμα».

Η επιστολή προς το υπουργείο Παιδείας, η οποία κοινοποιήθηκε και στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας είναι η εξής:

Αξιότιμοι κύριοι,

Σύμφωνα με το υπ΄ αριθμ. 79 Προεδρικό Διάταγμα 01/08/2017 (Αρ. Φύλλου 109) που αφορά στην οργάνωση και λειτουργία Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων, στο άρθρο 18 & 2 αναφέρονται τα εξής: «Κανένα άτομο πλην των εκπαιδευτικών δεν μπορεί να παραμένει εντός του σχολικού χώρου κατά τη διάρκεια λειτουργίας της σχολικής μονάδας, συμπεριλαμβανομένων και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ανεξάρτητα αν τους έχει διατεθεί ή όχι ειδικός χώρος για τις συνεδριάσεις τους».

Επειδή όμως, η προετοιμασία του γεύματος των παιδιών του ολοήμερου σχολείου είναι άκρως απαραίτητη και δεν μπορεί να την αναλάβει διδακτικό προσωπικό, παρακαλώ όπως τροποποιήσετε τη συγκεκριμένη διάταξη της παραγράφου Α2 και να επιτρέψετε την είσοδο στις σχολικές μονάδες ατόμων τα οποία θα είναι ορισμένα και με τη σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης του σχολείου, προκειμένου να βοηθήσουν στην προετοιμασία του γεύματος.

Με εκτίμηση

Η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Ασημίνα Παναγιωτακοπούλου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet