Υπέρ των εσωτερικών ελέγχων στους Δήμους τάσσεται η ΚΕΔΕ
Αυτοδιοίκηση

Υπέρ των εσωτερικών ελέγχων στους Δήμους τάσσεται η ΚΕΔΕ

Τη θέση ότι η καθιέρωση μηχανισμών Εσωτερικού Ελέγχου στις υπηρεσίες των Δήμων μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση της πρόληψης και της διαφάνειας διατύπωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε χθες με αντιπροσωπεία του Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών Ελλάδος.

Όπως υπογράμμισε, είναι κομβικής σημασίας η ανάπτυξη μονάδων Εσωτερικού Ελέγχου, καθώς με τον τρόπο αυτόν οι Δήμοι θα μπορούν να θωρακίσουν τις υπηρεσίες και τις δράσεις τους προκειμένου να εξαλειφτούν φαινόμενα παρατυπιών και αδιαφανών διαδικασιών.

Ο κ. Γ. Πατούλης τόνισε ότι η ανάπτυξη τέτοιου είδους μηχανισμών, οι οποίοι θα είναι πιστοποιημένοι, θα μπορούν να αποτελέσουν τη βάση προκειμένου να επιτευχθεί η δραστική μείωση των εξωτερικών ελέγχων στους Δήμους.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «η διαφάνεια μέσω των εσωτερικών ελέγχων μπορεί να επιταχύνει την υλοποίηση του έργου μας. Η υλοποίηση ενός τέτοιου στόχου μπορεί να λειτουργήσει ως κεντρικό αντίβαρο προκειμένου να περιοριστούν οι μηχανισμοί εξωτερικού ελέγχου. Βρισκόμαστε στην ίδια όχθη με  το Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών Ελλάδος και, μέσα από τους διαφορετικούς ρόλους μας, μπορούμε να συμβάλλουμε έμπρακτα στο περιορισμό της διαφθοράς». 

Η πρόεδρος του Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών Ελλάδος, Βέρρα Μαρμαλίδου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξέφρασε την ικανοποίησή της από την ανταπόκριση του προέδρου και υπογράμμισε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό που οι Δήμοι βλέπουν θετικά την ανάπτυξη τέτοιου είδους μηχανισμών.

Στη συνέχεια η κ. Μαρμαλίδου προσκάλεσε ως ομιλητή τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ στο συνέδριο που οργανώνει το Ινστιτούτο στην Αθήνα στις 20 Οκτωβρίου 2017.

Στη συνάντηση με τον πρόεδρος της ΚΕΔΕ, εκτός από την πρόεδρο του Ινστιτούτου, συμμετείχε ο κ. Δ. Στάβαρης, μέλος του Δ.Σ. υπεύθυνος εκπαίδευσης και Δημοσίων Σχέσεων, καθώς και η κα Ε. Κόκκα, διοικητική διευθύντρια του Ινστιτούτου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet