Παρέμβαση Μ. Διακολιού για τη διεξαγωγή του «People Run» στο Δάσος Συγγρού
Κοινωνία

Παρέμβαση Μ. Διακολιού για τη διεξαγωγή του «People Run» στο Δάσος Συγγρού

Παρέμβαση για τη διεξαγωγή του αγώνα «People Run» στο κτήμα Συγγρού κάνει η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου Μαίρη Διακολιού.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει:

«People Run» στο Δάσος Συγγρού: Τελικά μας δουλεύουν ή συνειδητά πατάνε σε δύο βάρκες;

Στις 22 Οκτωβρίου, το ΙΓΕ (φορέας διαχείρισης του Δάσους Συγγρού) συνδιοργανώνει με την υποστήριξη διαφόρων χορηγών και τηλεδιασημοτήτων την εκδήλωση «People Run», που αποτελεί αγώνα δρόμου μεταξύ των συμμετεχόντων και θα διεξαχθεί στο Δάσος Συγγρού.

Η θέση μου είναι ότι η δράση αυτή, που επαναλαμβάνεται φέτος για τρίτη χρονιά, σε κάθε περίπτωση είναι αντίθετη προς τους σκοπούς του κληροδοτήματος, γιατί δεν πρόκειται απλά για μία αθλητική πρωτοβουλία, αλλά για κακοποίηση και εμπορευματοποίηση του Δάσους.

Μία σειρά από εταιρείες και τηλεδιασημότητες θα δώσουν το «παρών» σε μία εκδήλωση με δυνατή μουσική, έτοιμο φαγητό, και δημοσιότητα διά της οποίας το Δάσος Συγγρού θα αποτελέσει τον χώρο διαφήμισης των χορηγών!

Η ενοικίαση του Δάσους Συγγρού για την οργάνωση «event» που αποσκοπούν στην προβολή εμπορικών εταιρειών, εκτός από παράνομη, συμβάλλει στην αλλοίωση του χαρακτήρα του και στην καταστροφή του.

Όπως η οικονομική κρίση δεν μπορεί να αποτελεί πρόσχημα για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, έτσι δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για τη σταδιακή φθορά του φυσικού πλούτου της πόλης μας. Τέτοιες ενέργειες αποτελούν προάγγελους υλοποίησης άλλων σχεδίων, τύπου «συνεργατικών σχηματισμών» – «cluster» όπως εκφράστηκαν από τον κ. Καραμέρο, που αποσκοπούν στη μετατροπή του Δάσους Συγγρού σε… τουριστικό προορισμό!

Με αυτές τις αμφιβόλου αισθητικής εμπνεύσεις (το «People Run» είναι φορέας που σχετίζεται με το κοσμικό περιοδικό «People» που ανήκει μαζί με την Εφημερίδα «Πρώτο Θέμα του Θέμου Αναστασιάδη στη «ΘΕΜΑ Α.Ε.») γίνεται προσπάθεια σιγά –σιγά να «συνηθίζουμε» στη μετάλλαξη του Δάσους Συγγρού, από χώρο που ανήκει στους πολίτες σε χώρο διαμεσολάβησης στο κέρδος ιδιωτικών εταιριών, αφού οι δράσεις τους είναι επί πληρωμή.

Η αντίδραση της δημοτικής Αρχής

Η αντίδραση της δημοτικής Αρχής είναι τέτοια, που «υποψιάζει» τον κάθε σκεπτόμενο πολίτη, καθώς δείχνει ότι προσπαθεί να είναι «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ»!

Συγκεκριμένα:

Η δημοτική Αρχή έστειλε εξώδικο στο ΙΓΕ και σε άλλους δημόσιους φορείς, το οποίο όμως δεν υπογράφει ο ίδιος ο κ. Πατούλης, αλλά ο «αντ΄ αυτού» κ. Σταθούλης! Γιατί άραγε ένα εξώδικο για ένα τόσο σοβαρό θέμα ο κ. δήμαρχος δεν επέλεξε να το υπογράψει ο ίδιος, ενώ στις 13-10-2017 ήταν στην Αθήνα;

Η δημοτική Αρχή το εξώδικο το απευθύνει στο ΙΓΕ, στο υπουργείο και σε δημόσιους φορείς, δεν το κοινοποιεί όμως και στη «ΘΕΜΑ Α.Ε.», ούτε στους χορηγούς και υποστηρικτές της εκδήλωσης, ώστε να γίνουν κοινωνοί της δυσαρέσκειας του Δήμου για την εκδήλωση που διοργανώνεται. Γιατί;

Η δημοτική Αρχή θέτει στο εξώδικο ερώτημα περί τήρησης ή μη των μέτρων ασφαλείας. Τελικά ποιο είναι το πρόβλημα του Δήμου; Να τηρηθούν μέτρα ασφαλείας των συμμετεχόντων στην εκδήλωση ή να μη γίνει η εκδήλωση; Αν αποσκοπεί στο δεύτερο, τι νόημα έχει να κόπτεται για το πρώτο; Δηλαδή, αν δοθεί η διαβεβαίωση ότι οι όροι και οι προδιαγραφές ασφαλείας τηρούνται, τότε όλα είναι εν τάξει για τον Δήμο;

Η δημοτική Αρχή κάνει μία επικίνδυνη αναφορά σε «ρυπαρά ερείπια», αναφερόμενη στα κτήρια του Δάσους Συγγρού, χωρίς να εξαιρεί τα σχολεία, όπως πολύ ευστοχότερα έπραξε νωρίτερα ο κ. Γαρδέλης, αντιδήμαρχος της ίδιας δημοτικής Αρχής, στη δική του παρέμβαση. Με τον τρόπο αυτό, επιβεβαιώνει τις φωνές που με δικαιολογία τη δήθεν επικινδυνότητα των κτηρίων, προσπαθούν να πετάξουν τα σχολεία απ΄ έξω.

Εδώ γελάμε…

Ο Δήμος Αμαρουσίου, με δήμαρχο τον πρώτο διδάξαντα του παιχνιδιού της (παρ)επικοινωνίας, που διοργανώνει υπό την αιγίδα του εκδηλώσεις και γιορτές με χορηγούς, είναι τουλάχιστον αντιφατικό να παραπονείται στο ΙΓΕ επειδή πράττει τα ανάλογα με τον ίδιο!

Ενώ δε από τη μία η δημοτική Αρχή Πατούλη παρουσιάζεται λάβρα κατά της εκδήλωσης και του ΙΓΕ που τη διοργανώνει, από την άλλη, η κα Πατούλη με την υπογραφή της UNESCO Β. Προαστίων, στηρίζει την ίδια εκδήλωση! Πραγματικά εδώ μένουμε άλαλοι με την (παρ)επικοινωνιακή δυνατότητα κάποιων που -πατώντας σε δύο βάρκες-  επιδιώκουν να τα έχουν καλά με όλους…

Τελικά μας δουλεύουν;

Η  υπ΄ αριθμ. 315/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ένα ομόφωνο ψήφισμα που καταδίκαζε με σαφήνεια τον κ. Καραμέρο και την πρωτοβουλία του να συναντηθεί με την υπουργό Τουρισμού, τον γ.γ. του ΕΟΤ και την πρόεδρο του ΙΓΕ για να μετατρέψουν το Δάσος Συγγρού σε τουριστικό προορισμό.

Έκτοτε: ο Δήμος άργησε χαρακτηριστικά να δημοσιεύσει το ψήφισμα στην ιστοσελίδα του. 

Στο ως άνω εξώδικο γίνεται απλή αναφορά στο ψήφισμα χωρίς όμως ούτε καν μνεία, πόσο μάλλον καταδίκη του κ. Καραμέρου, ο οποίος περνά «σβηστός».

Μήπως τελικά μας δουλεύουν και η δήθεν «κόντρα» δημάρχου και Καραμέρου είναι προπέτασμα καπνού, αφού πολλές φορές έχει αποδειχθεί ότι εκπροσωπούν την ίδια πολιτική;

Οι πολίτες, όλοι όσοι έχουμε μεγαλώσει στο Μαρούσι μας ή βρισκόμαστε καθημερινά στο Δάσος Συγγρού και χαιρόμαστε τη φύση δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να βάλει «χέρι» και να το υπονομεύσει, όσο όμορφο μανδύα κι αν φοράει. Το Δάσος Συγγρού είναι και θα παραμείνει δάσος που ανήκει σε όλους μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet