Στο Μαρούσι «τερμάτισε» ο «Ποδηλατικός Μαραθώνιος Ζωής»
Αθλητισμός

Στο Μαρούσι «τερμάτισε» ο «Ποδηλατικός Μαραθώνιος Ζωής»

Τον Ποδηλατικό Μαραθώνιο Ζωής που διοργάνωσε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Μαγνησίας με σύνθημα «Κύκλος Ζωής», και «πρωταγωνίστρια» τη Βολιώτισσα εικαστικό Βασιλική Καλούτσα, με στόχο να μεταφέρει μηνύματα ελπίδας, αισιοδοξίας και δύναμης σε όλους τους καρκινοπαθείς, υποδέχτηκε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, στο δημαρχείο της πόλης, τερματικό σταθμό της διαδρομής.

Κατά την υποδοχή της Βασιλικής Καλούτσα, και του συζύγου της Θεοφάνη Παναγιωτόπουλου, που τη συνόδευε στον τριήμερο αυτόν ποδηλατικό μαραθώνιο με αφετηρία τον Βόλο, ενδιάμεσες στάσεις τη Λαμία, την Αταλάντη και τα Οινόφυτα και τελικό προορισμό το Μαρούσι, ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γ. Πατούλης, συνεχάρη την κα Βασιλική Καλούτσα, για τη δύναμη και το ψυχικό σθένος της, και τόνισε ότι με το παράδειγμά της στηρίζει τους καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας.

Την τελετή υποδοχής του Ποδηλατικού Μαραθωνίου Ζωής πλαισίωσε ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού με διακεκριμένους ομιλητές.

Στον χαιρετισμό του προς τους παρισταμένους της εκδήλωσής, ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γ. Πατούλης, εστίασε στη μεγάλη σημασία του προληπτικού ελέγχου για την έγκαιρη ανίχνευση και αντιμετώπιση των καρκινικών αλλοιώσεων αλλά και του ψυχολογικού παράγοντα στην εξέλιξη της νόσου.

«Η Ζωή κερδίζεται με Δύναμη και Θάρρος. Έχουμε κοντά μας το ζωντανό παράδειγμα, τη Βασιλική, που θα μας μεταφέρει την εμπειρία της Ζωής με τον καρκίνο, την εμπειρία της μάχης κόντρα στον καρκίνο, και την εμπειρία της Ζωής μετά τον καρκίνο. Ο τακτικός έλεγχος σε επίπεδο πρόληψης κυριολεκτικά σώζει ζωές», τόνισε ο δήμαρχος Αμαρουσίου.

Μεταφέροντας το μήνυμα ότι ο καρκίνος δεν είναι αήττητος, η κα Βασιλική Καλούτσα, πρώην καρκινοπαθής, επισήμανε ότι αποφάσισε να διαχειριστεί την ασθένειά της κοιτώντας την κατά πρόσωπο, με δύναμη ψυχής. «Στον καρκίνο η παραίτηση και η κακή ψυχολογία δεν μπορούν να έχουν θέση. Αντίθετα χρειάζεται συμφιλίωση και αποδοχή από μέρους του ασθενούς, πίστη ότι μπορεί να τον νικήσει, αλλά και ένα υποστηρικτικό περιβάλλον που θα συμβάλλει στην τόνωση του ηθικού του ασθενούς και θα τον στηρίζει στην πράξη» τόνισε.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, η καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, γυναικολόγος – μαστολόγος – ογκολόγος Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα, μίλησε για την προστασία από τον καρκίνο του μαστού «που απειλεί την υγεία και τη ζωή ανδρών και γυναικών», παρουσιάζοντας αναλυτικά πώς προσβάλλει η νόσος τα υγιή κύτταρα του οργανισμού και πώς εξελίσσεται, αλλά και τα μέτρα για την προστασία από τον καρκίνο του μαστού που μπορούν να ληφθούν.

Η ψυχολόγος – θεολόγος Φιλίππα Κολοκοτρώνη, από το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης γυναικών με καρκίνο μαστού και των μελών των οικογενειών τους «Έλλη Λαμπέτη» μίλησε για την ψυχολογική υποστήριξη γυναικών με καρκίνο του μαστού.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, Παναγιώτης Βραχνός, οι αντιδήμαρχοι Ρένα Χαλιώτη, Επαμεινώνδας Γαρδέλης, Κώστας Ρώτας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Πέππας, Πέτρος Κόνιαρης, Ελένη Λέκκα, Δημήτρης Σμυρνής, ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Κέντρου (ΕΠΟΣΚ), Αλέξανδρος Κελόγλου, μέλη ποδηλατικών σωματείων και μέλη συλλόγων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet