Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την εξοικονόμηση νερού από τον Δήμο Αμαρουσίου
Κοινωνία

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την εξοικονόμηση νερού από τον Δήμο Αμαρουσίου

Την ανάγκη προστασίας και σωστής διαχείρισης του νερού, του πιο πολύτιμου αγαθού για τη ζωής μας, ανέδειξε η εκδήλωση ευαισθητοποίησης που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου και συγκεκριμένα ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, Επαμεινώνδας Γαρδέλης, με θέμα «Η συμβίωση με το νερό ένα νόμισμα με δύο όψεις».

Ο κεντρικός ομιλητής δρ. Δημήτριος Αλεξάκης, αναπληρωτής καθηγητής στο ΑΕΙ Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα, χαρακτήρισε πρωτοποριακή την ενημερωτική δράση του Δήμου Αμαρουσίου για το πολύτιμο στοιχείο της ζωής μας, το νερό, επισημαίνοντας το σοβαρότατο πρόβλημα της λειψυδρίας σε όλο τον κόσμο και την ανάγκη σωστής χρήσης, αναφέροντας πολλά παραδείγματα για την εξοικονόμηση του νερού.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, δίνοντας τα στίγμα των προσπαθειών στον Δήμο Αμαρουσίου για την εξοικονόμηση πόρων, όπως είναι το νερό, υπογράμμισε ότι «η εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το νερό αποτελεί μία από τις πολλές δράσεις που θα εξελιχθούν το επόμενο διάστημα γα την ανάγκη εξοικονόμησής του».

«Προτεραιότητα μας», σημείωσε, «είναι η εξοικονόμηση πόρων και σε αυτό πρωτεύοντα ρόλο έχει η εκπαίδευση και ενημέρωση των πολιτών στη διαχείριση, όπως συμβαίνει με την ανακύκλωση των υλικών, το νερό, κ.ά.».

«Ο πρώτος Έλληνας Ολυμπιονίκης Σπύρος Λούης ήταν στο επάγγελμα νερουλάς, γεγονός που μας δείχνει ότι το Μαρούσι αποτελούσε πάντα έναν τόπο με πλούσιο υδροφόρο ορίζοντα με πολλής καλής ποιότητας νερό. Αυτό το πολύτιμο στοιχείο θα πρέπει να διαχειρισθούμε με φροντίδα και σύνεση» κατέληξε ο κ. Πατούλης.

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, Επαμεινώνδας Γαρδέλης, αναφέρθηκε διεξοδικά στην εκπόνηση της μελέτης «Δίκτυο Αυτοματοποιημένου Ποτίσματος», που αφορά στη σύνδεση των 33 γεωτρήσεων  που υπάρχουν στο Δήμο με τους κοινόχρηστους χώρους.

«Με τη σύνδεση θα διασφαλίζεται η εξοικονόμηση νερού, θα παρακολουθούνται τυχόν βλάβες που θα προκύπτουν και ουσιαστικά θα συμβάλει στην ισομερή κάλυψη όλων των αναγκών σε νερό» υπογράμμισε ο κ. Γαρδέλης. Παράλληλα, πρόσθεσε «έχουμε διενεργήσει χημικές αναλύσεις σε όλες τις γεωτρήσεις και επισκευή και συντήρηση του δικτύου, προκειμένου να αποφευχθεί η σπατάλη στη χρήση του».

Η εκδήλωση εξελίχθηκε σε έναν ζωντανό διάλογο με τους παριστάμενους να συμμετέχουν ενεργά υποβάλλοντας ερωτήσεις στους ομιλητές.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης, οι αντιδήμαρχοι Κωνσταντίνος Ρώτας και Ρένα Χαλιώτη και οι δημοτικοί σύμβουλοι Στέφανος Τσιπουράκης, Δημήτρης Καρλαύτης και Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet