Αλλαγές στη Β΄ Λυκείου – Περιορισμός της Φυσικής & παρακολούθηση μαθημάτων ΕΠΑΛ
Κοινωνία

Αλλαγές στη Β΄ Λυκείου – Περιορισμός της Φυσικής & παρακολούθηση μαθημάτων ΕΠΑΛ

Αλλαγές έρχονται στη Β΄ Λυκείου σύμφωνα με προτάσεις του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, που αφορούν μεταξύ άλλων τον περιορισμό στις ώρες διδασκαλίας της Φυσικής, την ενοποίηση Χημείας και Βιολογίας και την παρακολούθηση μαθημάτων του Επαγγελματικού Λυκείου το οποίο μπορεί να διδάσκεται και μέσω Skype.

Ειδικότερα, δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή αναφέρει ότι το σχέδιο περιλαμβάνει επτά υποχρεωτικά μαθήματα τα οποία θα καταλαμβάνουν τις 22 από τις συνολικά 34 ώρες του εβδομαδιαίου προγράμματος της Β΄ Λυκείου. Οι υπόλοιπες 12 ώρες θα κατανέμονται σε τρία τετράωρα μαθήματα, τα οποία θα επιλέγει ο μαθητής από μία παλέτα 10 μαθημάτων.

Ενδεικτικά, μεταξύ των υποχρεωτικών μαθημάτων το αντικείμενο των πέντε «υποδεικνύει» ευθέως την ειδικότητα που θα τα διδάξει. Για παράδειγμα, την Ελληνική Γλώσσα οι φιλόλογοι, τη Γεωμετρία και Στατιστική οι μαθηματικοί, τα Θρησκευτικά οι θεολόγοι, τη Φυσική Αγωγή οι γυμναστές. Δύο μαθήματα ωστόσο – ο Σύγχρονος Κόσμος και τα Ερευνητικά Προβλήματα Φυσικών Επιστημών – είναι νεοπαγή και διφορούμενα ως προς την ειδικότητα που θα τα διδάξει.

Μεταξύ των μαθημάτων επιλογής, η Χημεία και η Βιολογία ενοποιούνται σε 4 ώρες, αλλά πληροφορίες  αναφέρουν ότι τα δύο επιμέρους μαθήματα θα εξετάζονται σε ξεχωριστά θέματα αλλά στην ίδια εξέταση.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet