Ο Δήμος Κηφισιάς τίμησε τον βαρύτονο Κωστή Δημητρακόπουλο
Πολιτισμός

Ο Δήμος Κηφισιάς τίμησε τον βαρύτονο Κωστή Δημητρακόπουλο

Ο Δήμος Κηφισιάς και ο δήμαρχος, Γιώργος Θωμάκος, τίμησαν τον Κηφισιώτη βαρύτονο της Λυρικής Σκηνής Κωστή Δημητρακόπουλο, με μουσικό αφιέρωμα που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017 στην αίθουσα του δημαρχείου Κηφισιάς «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος».

Για τον λυρικό καλλιτέχνη μίλησε η Κική Αυγουστάτου και ο Θάνος Πετράκης, συνεργάτης του από τη Λυρική Σκηνή.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε πρόγραμμα από τη Χορωδία Κηφισιάς ΄37 αλλά και τη χορωδία Νέων του Δήμου Κηφισιάς, με την οποία ο βαρύτονος καλλιτέχνης είχε συνεργαστεί στο παρελθόν. Ο Κωστής Δημητρακόπουλος τίμησε με την παρουσία του την «Χορωδία 1937» την περίοδο την οποία διατέλεσε μαέστρος ο αείμνηστος Σπύρος Καράγιαννης. Επίσης, μετέφερε τις γνώσεις του ως καθηγητής φωνητικής στη «Μικτή Χορωδία Νέων» του Δήμου Κηφισιάς, με μαέστρο τον Γιώργο Αρβανίτη (1996-2002).

Ο δήμαρχος Κηφισιάς παρέδωσε στον λυρικό καλλιτέχνη τιμητική πλακέτα για την προσφορά του.

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη:

Ο Κηφισιώτης βαρύτονος Κωστής Δημητρακόπουλος φοίτησε στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών με τη Μαρίκα Καλφοπούλου και τον Γκαστόν Δεπόλλα. Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ταυτίστηκε με τη μακρόχρονη συνεργασία του με τη Λυρική Σκηνή (1960-1987), κατά την οποία ερμήνευσε πρωταγωνιστικούς ρόλους σε δεκάδες όπερες. Μεταξύ άλλων, εμφανίστηκε με μεγάλη επιτυχία στις ιταλικές όπερες «Τραβιάτα» («La traviata») ως Ζερμόν, «Ένας χορός μεταμφιεσμένων» («Un ballo in maschera») ως Ρενάτο και «Οι Παλιάτσοι» (I Pagliacci) ως Σύλβιο.

Συμμετείχε επίσης σε γαλλικές και ρωσικές όπερες όπως και σε ελληνικές «Το Απόγεμα της Αγάπης» του Μάριου Βάρβογλη, «Το κρίνο στο ακρογιάλι» του Γεωργίου Σκλάβου, «Κωνσταντίνος Παλαιολόγος» του Μανώλη Καλομοίρη κ.ά. Συνεργάστηκε τακτικά με την Συμφωνική Ορχήστρα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, ενώ διετέλεσε στέλεχος του Σωματείου Ηθοποιών Μελοδράματος και Όπερας (ΣΗΜΟ).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet