Επιτυχημένη εκδήλωση για τον Νίκο Καζαντζάκη στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης
Πολιτισμός

Επιτυχημένη εκδήλωση για τον Νίκο Καζαντζάκη στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης

Εκδήλωση μνήμης με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου Έλληνα Κρητικού δημιουργού Νίκου Καζαντζάκη πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης.

Όπως επισήμανε ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης: «Το έργο του Νίκου Καζαντζάκη είναι ευρύτατα διαδεδομένο, με παγκόσμια απήχηση, πάντοτε επίκαιρο, με στέρεη φιλοσοφική λογοτεχνική μορφή, γεμάτο απλότητα και ταυτόχρονα με περίτεχνη δομή και πλοκή που διατηρεί αναλλοίωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Ο Καζαντζάκης αποτελεί ένα από τα παραγωγικότερα πνεύματα στα ελληνικά γράμματα. Μελέτησε και αντιμετώπισε με κριτική σκέψη τα παγκόσμια ιδεολογικά ρεύματα, στα οποία βρήκε τις αφετηρίες του στοχασμού του, δίνοντας στα έργα έντονα την προσωπική του σφραγίδα. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, στον Σύλλογο Λυκόβρυσης Πεύκης “Τάλως” και στο Νομικό μας Πρόσωπο ΠΕΑΠ».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΕΑΠ, Χρήστος Φωτίδης, τόνισε: «Όταν οι συνεργασίες είναι δημιουργικές έχουν και αντίστοιχα αποτελέσματα. Απόδειξη η εκδήλωση για τον μεγάλο Έλληνα Κρητικό συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη. Ως πρόεδρος του ΠΕΑΠ, αλλά και ως γραμματέας του Κρητικού Συλλόγου “Τάλως” ευχαριστώ όλους όσοι τίμησαν την εκδήλωση γεμίζοντας ασφυκτικά το Δημοτικό μας Θέατρο στην Πεύκη. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τη θεατρική ομάδα του ΠΕΑΠ, το Χορευτικό τμήμα του Συλλόγου, τον συγγραφέα και τραγουδιστή Σπύρο Πετρουλάκη, όλους τους συντελεστές και εθελοντές. Το ΠΕΑΠ συνεχίζει δημιουργώντας εκδηλώσεις και τις προϋποθέσεις για συνεργασίες με Δήμους και Συλλόγους προάγοντας και παράγοντας Πολιτισμό».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet