Ξεκίνησε η Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά 6-8 ετών στη Βιβλιοθήκη Ηρακλείου Αττικής
Κοινωνία

Ξεκίνησε η Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά 6-8 ετών στη Βιβλιοθήκη Ηρακλείου Αττικής

Ξεκίνησε στη Βιβλιοθήκη Δήμου Ηρακλείου Αττικής στο παιδικό τμήμα της, για 5η συνεχή χρονιά, η Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά 6-8 ετών.

Η δράση υλοποιείται σε δύο ομάδες των 5:15-6:15 και 6:30-7:30, με συντονίστρια την εκπαιδευτικό Ελένη Σαμούρη που πραγματοποιεί το πρόγραμμα εθελοντικά.

Στην πρώτη συνάντηση για την περίοδο 2017-2018, που διεξήχθη την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2017, διαβάστηκε το βιβλίο «Το αόρατο αγόρι» της Trudy Ludwig. Μια ευαίσθητη ιστορία όπου μικρές πράξεις καλοσύνης αρκούν, για να βοηθήσουν τους μαθητές να ενταχθούν στην ομάδα, να αποκτήσουν φίλους, να αισθάνονται καλύτερα, να είναι χαρούμενοι, να μην είναι «αόρατοι».

Οι μικροί αναγνώστες αφού απόλαυσαν την αφήγηση του παραμυθιού, έφτιαξαν όμορφες ζωγραφιές, εμπνευσμένες από την ιστορία που είχαν ακούσει.

Στο τέλος των συναντήσεων, τα παιδιά πήραν την περίληψη της ιστορίας που είχε ετοιμάσει η κα Σαμούρη και στη συνέχεια διάλεξαν βιβλία και τα δανείστηκαν για το σπίτι.

Τα παιδιά της Λέσχης ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη δεύτερη Τετάρτη του επόμενου μήνα, δηλαδή για τις 8 Νοεμβρίου 2017.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet