Ενότητα: Σεβαστείτε το δάσος Συγγρού και το κληροδότημα
Κοινωνία

Ενότητα: Σεβαστείτε το δάσος Συγγρού και το κληροδότημα

Η δημοτική παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, με ανακοίνωσή της, εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στη διοργάνωση του «People Run 3» εντός του δάσους Συγγρού.

Όπως αναφέρει, η διοργάνωση οποιασδήποτε μαζικής αθλητικής ή πολιτιστικής εκδήλωσης εντός του δάσους, αντίκειται αφ’ ενός στον σκοπό του κληροδοτήματος της διαθέτιδος Ιφιγένειας Συγγρού κι αφ’ ετέρου εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για τη χλωρίδα και την πανίδα του δάσους.

«Το δάσος, και όχι το “κτήμα” Συγγρού, όπως αναφέρεται στο κάτω μέρος του αγγλόφωνου σήματος της διοργάνωσης, δεν μπορεί να αποτελεί “ντεκόρ” για την προβολή των προϊόντων των “χορηγών”. Δεν μπορεί να εμπορευματοποιείται το φυσικό περιβάλλον για να προσπορισθούν κέρδη από τη διοργανώτρια εταιρεία και έσοδα για το ΙΓΕ, με την καταβολή αντιτίμου ύψους 12 ευρώ για τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις» αναφέρει η παράταξη και προσθέτει:

«Η δημοτική παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι καλεί τη διοίκηση του ΙΓΕ:

  • Να δώσει στη δημοσιότητα τη σύμβαση με τη διοργανώτρια εταιρεία.
  • Να προβεί στην ακύρωση της εκδήλωσης του «People Run 3» και να μην επιτρέψει οποιαδήποτε άλλη μαζική πολιτιστική ή αθλητική εκδήλωση εντός του δάσους.

Η δημοτική παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι καλεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να παρέμβει και να ακυρώσει την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης.

Οποιαδήποτε ενέργεια αποσκοπεί σε de facto ή de jure ακύρωση του σκοπού του κληροδοτήματος μας βρήκε και θα μας βρίσκει απέναντι. 

Ως εθελοντές στη φύλαξη, στην προστασία, στον καθαρισμό, του μεγαλύτερου πνεύμονα πρασίνου εντός του αστικού ιστού στα Βόρεια Προάστια θ’ αντισταθούμε, με όλες μας τις δυνάμεις, μαζί με τους φορείς και τους κατοίκους της πόλης μας, σε οποιαδήποτε προσπάθεια αλλοίωσης του χαρακτήρα του δάσους, απ’ όπου και αν προέρχεται».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet