Πώς θα «ασφαλίσετε» τον λογαριασμό σας στη Google
Επιστήμη & Τεχνολογία

Πώς θα «ασφαλίσετε» τον λογαριασμό σας στη Google

Δεν πάει πολύς καιρός από όταν η Yahοo «ομολόγησε» πως κατά την επίθεση του 2013 που είχαν εξαπολύσει χάκερ στα συστήματά της παραβιάστηκαν περί τα τρία δισεκατομμύρια λογαριασμοί των χρηστών της. Ωστόσο το εν λόγω περιστατικό δεν είναι το μοναδικό. Οι διάφορες υποθέσεις όπου χάκερς χτύπησαν εταιρείες κολοσσούς καταφέρνοντας να υποκλέψουν τα προσωπικά δεδομένα των πελατών τους που έρχονται κατά καιρούς στο φως επιβεβαιώσουν τον κανόνα που λέει πως η ψηφιακή εποχή εγκυμονεί κινδύνους γι αυτό κι εμείς πρέπει να παίρνουμε τα μέτρα μας.

Υπό αυτό το πρίσμα ο άλλος μεγάλος παροχέας υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διαθέτει έναν ανανεωμένο Έλεγχο Ασφαλείας (Security Check up), με εξατομικευμένη καθοδήγηση για να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την ασφάλεια του λογαριασμού σας. Ειδοποιός διαφορά του σε σχέση με τους κοινούς ελέγχους που προσφέρονταν μέχρι σήμερα είναι πως ο Έλεγχος Ασφαλείας (Security Checkup) αποτελεί έναν προσωποποιημένο οδηγό για την προστασία των δεδομένων σας.

Πώς όμως θα  κάνετε το Checkup για την ασφάλειά του λογαριασμού σας.

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να επισκεφτείτε τον παρακάτω σύνδεσμο g.co/securitycheckup ενώ είστε συνδεδεμένοι στο email σας. Διαφορετικά επισκέπτεστε διαδοχικά Ο Λογαριασμός μου –  Σύνδεση και ασφάλεια – Έλεγχος Ασφαλείας.

Κλικάρετε έναρξη για εμφανίζται μια νέα καρτέλα η οποία σας πληροφορεί αυτόματα για την κατάσταση ασφάλειας του λογαριασμού σας. Η πράσινη ένδειξη σημαίνει πως είστε ασφαλείς. Σε αντίθετη περίπτωση θα εμφανιστεί ένα κίτρινο ή κόκκινο θαυμαστικό δίπλα από κάποια δραστηριότητά σας, γεγονός που σημαίνει πως υπάρχει ένα τουλάχιστον ζήτημα που πρέπει να επιλύσετε.

Σύνδεση στο Google

Σκρολάροντας προς τα κάτω θα δείτε τις πληροφορίες σύνδεσής σας στο Google.Αφού τσεκάρετε ότι έχετε επιλέξει έναν ασφαλή κωδικό πρόσβασης αξίζει να προχωρήσετε με περισσότερες δικλείδες ασφαλείας. Μπορείτε να επιλέξετε την σύνδεση με επαλήθευση σε δύο βήματα ώστε κάθε φορά που συνδέεστε στον λογαριασμό σας Google να χρειάζεστε πέρα από τον κωδικό πρόσβασης και έναν κωδικό επαλήθευσης που θα αποστέλλεται αυτόματα στο κινητό σας. Έτσι ακόμα κι αν κάποιος ανακτήσει τον κωδικό πρόσβασής σας δεν θα μπορεί να συνδεθεί στο λογαριασμό σας. Επιπλέον μπορείτε να τροποποιήσετε την διαδικασία ανάκτησης email εισάγοντας και εκεί πέρα από τον εφεδρικό λογαριασμό ηλεκτρονικής αλληλογραφίας κι έναν αριθμό τηλεφώνου με την ίδια λογική.

Δραστηριότητα συσκευής και κοινοποιήσεις

Εδώ μπορείτε να κάνετε έναν γρήγορο έλεγχο των πρόσφατων δραστηριοτήτων συσκευής και ασφάλειας στον λογαριασμό σας, δηλαδή να δείτε πότε και από ποιες συσκευές έχετε συνδεθεί στο λογαριασμό σας τις τελευταίες 28 ημέρες. Κλικάροντας πάνω σε κάθε συσκευή που εμφανίζεται θα πάρετε περισσότερες πληροφορίες για αυτή. Σε περίπτωση δε που έχετε χάσει για παράδειγμα το smartphone σας ή το tablet σας και τα είχατε συνδεδεμένα σας δίνεται η δυνατότητα να κάνετε κατάργηση συσκευής για να μην έχει κάποιος άλλος πρόσβαση στον λογαριασμό σας.

Εφαρμογές με πρόσβαση στον λογαριασμό σας

Για όσους συνδέονται στο λογαριασμό τους μέσω κάποιας κινητής συσκευής κι έχουν διάφορες εφαρμογές κατεβασμένες σε αυτή θα ρέπει να ελέγξουν και την πρόσβαση που έχουν οι εφαρμογές στο λογαριασμό τους. Επιλέγοντας αυτή την καρτέλα θα δείτε αναλυτικά τις εφαρμογές και το είδος της πρόσβασης που αυτές έχουν στο λογαριασμό σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενώ έχετε την δυνατότητα και να στερήσετε την πρόσβαση σε όποιες δεν τη θεωρείτε απαραίτητη.

Απενεργοποιείστε την πρόσβαση σε λιγότερο ασφαλείς εφαρμογές

Όπως αναφέρει και η Google ορισμένες εφαρμογές και συσκευές χρησιμοποιούν λιγότερο ασφαλή τεχνολογία, αφήνοντας τον λογαριασμό σας πιο ευάλωτο. Σε αυτή την υποενότητα μπορείτε να απενεργοποιήσετε την πρόσβαση για αυτές τις εφαρμογές (κάτι που σας συνιστούμε) ή να τις χρησιμοποιήσετε αγνοώντας τους κινδύνους. Το μόνο που έχετε να κάνετε για την μια ή την άλλη επιλογή είναι να μετακινήσετε το κουμπί.

Πηγή: reaedr.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet