Κατασκευή νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Ψαλίδι με χρηματοδότηση της Περιφέρειας
Κοινωνία

Κατασκευή νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Ψαλίδι με χρηματοδότηση της Περιφέρειας

Μια σύγχρονη υποδομή βρεφικής και παιδικής φροντίδας θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Αττικής στο Μαρούσι. Πρόκειται για την κατασκευή Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Ψαλίδι, και συγκεκριμένα στο Ο.Τ. 580, έργο το οποίο εντάχτηκε στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας με εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργου Καραμέρου, και εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο σε συνεδρίαση που διεξήχθη την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017. Η μελέτη κατασκευής έχει εκπονηθεί από τον Δήμο Αμαρουσίου και το προϋπολογιζόμενο κόστος ανέρχεται σε 1.804.522 ευρώ.

Το έργο είναι, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Π.Ε. Βορείου Τομέα Αθηνών, «η όγδοη κατά σειρά παρέμβαση στο Μαρούσι και ανεβάζει στο ποσό των 16.623.422,85 ευρώ τη συνολική χρηματοδότηση για την πόλη από το πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας».

«Προσχολικές και σχολικές δομές, καθώς και έργα υποδομών και αντιπλημμυρικής προστασίας αποτελούν προτεραιότητες της περιφερειακής Αρχής», επισήμανε σχετικά ο κ. Γ. Καραμέρος.

«Στη βάση αυτή», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Π.Ε., «στο Μαρούσι δόθηκε προτεραιότητα στη χρηματοδότηση έξι παρεμβάσεων που πρόκειται να ενισχύσουν άμεσα την αντιπλημμυρική του προστασία. Ακολούθησαν η αποπεράτωση του Πολυχώρου Πολιτισμού δίπλα στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων, όπου θα στεγαστεί το Σωματείο “Αμαρυσία Εστία”, και, η κατασκευή του Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Ψαλίδι».

Ο αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε ότι η πρόοδος των έργων που εκτελούνται ή δημοπρατούνται από τους οικείους δήμους, είναι ουσιαστικής σημασίας για την ένταξη και χρηματοδότηση νέων.

Έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια στο Μαρούσι, με βάση ενημέρωση από την Π.Ε. Βορείου Τομέα Αθηνών:

  • Δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων περιοχής Αγίου Θωμά, 1.760.000 ευρώ.
  • Δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων περιοχής Ν. Λέσβου, 600.000 ευρώ.
  • Αντιπλημμυρικά έργα περιοχής Πολύδροσου, 1.920.092 ευρώ.
  • Δίκτυο απορροής ομβρίων περιοχής Στούντιο Άλφα, 1.758.900 ευρώ.
  • Δίκτυο αγωγών ομβρίων περιοχής Ψαλιδίου, 726.000 ευρώ.
  • Διευθέτηση ρέματος Σαπφούς, 6.324.000 ευρώ.
  • Αποπεράτωση Πολυχώρου Πολιτισμού, 1.730.000,00 ευρώ.
  • Κατασκευή Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Ο.Τ. 580, 1.804.522,85 ευρώ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet