Επίθεση Δ. Κωνστάντου σε Μ. Πατούλη-Σταυράκη και Χρ. Σκαμάκη για το Δημοτικό Ωδείο
Πολιτική

Επίθεση Δ. Κωνστάντου σε Μ. Πατούλη-Σταυράκη και Χρ. Σκαμάκη για το Δημοτικό Ωδείο

Συνεχίζει τις επιθέσεις του κατά της ανεξάρτητης συμβούλου Μαρίνας Πατούλη-Σταυράκη, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.-, Δημήτρης Κωνστάντος.

Αυτή τη φορά αναφέρεται σε επεισόδιο που, σύμφωνα με τον ίδιο, εκτυλίχθηκε σε συνάντηση του προέδρου του ΠΕΑΠ με την καλλιτεχνική διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου και πρωταγωνιστές, πλην της κας Πατούλη Σταυράκη, των Χρήστου Σκαμάκη, Γιάννη Θεοδωρακόπουλου και Κώστα Μπαλδεράρνου.

Στην επιστολή του ο κ. Κωνστάντος αναφέρει:

Ένα από τα «διαμάντια» του Δήμου μας, που έχει αναβαθμιστεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια με την παρουσία της καλλιτεχνικής διευθύντριας κας Κατερίνας Βαφειάδου, είναι το Δημοτικό Ωδείο. Η κα Βαφειάδου, επιλογή επιτυχημένη της πρώην προέδρου του ΠΕΑΠ, κας Μαρίνας Πατούλη, διατηρείται -δικαίως- στη θέση της και από τον νέο πρόεδρο του ΠΕΑΠ, κ. Χρήστο Φωτίδη.

Πληροφορήθηκα ότι την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, σε προγραμματισμένη συνάντηση του προέδρου του ΠΕΑΠ, κ. Χρήστου Φωτίδη, με τους 20+ καθηγητές του Ωδείου, για συζήτηση θεμάτων που έχουν προκύψει όπως κάθε χρόνο με τις συμβάσεις τους λόγω ενός απαράδεκτου νομικού πλαισίου, παρουσιάστηκε ομάδα δημοτικών συμβούλων από διάφορες παρατάξεις, μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Μαρίνα Πατούλη, Χρήστος Σκαμάκης, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος και Κώστας Μπαλδεράνος, οι οποίοι είχαν ειδοποιηθεί επιλεκτικά (από ποιους αλήθεια και για ποιον σκοπό;).

Επενέβησαν στην προγραμματισμένη συζήτηση και εκτυλίχθηκαν σκηνές «απείρου κάλλους», με πρωταγωνιστές τους συγκεκριμένους δημοτικούς συμβούλους, είτε με όσα εκστόμισαν προς τους εργαζομένους στο Ωδείο, είτε με την υποκινητική σιωπή τους.

Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό, τεκμηριώνοντας τις μεθοδεύσεις, με πρωταγωνίστρια την κα Μαρίνα Πατούλη, να κατεδαφιστεί ό,τι ποιοτικό υπάρχει στον Δήμο μας για να εξυπηρετηθούν τα μικροπολιτικά της σχέδια για τη διεκδίκηση του δημαρχιακού Θώκου το 2019, με κάθε μέσο και τρόπο.

Απέναντι σε αυτή την απαράδεκτη και επικίνδυνη τακτική της κας Μαρίνας Πατούλη, αντιτείνουμε τη θεσμική μας παρουσία ως δημοτική παράταξη, της οποίας έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής, στην κατεύθυνση προστασίας του κύρους του Δημοτικού μας Ωδείου, επιβεβαίωσης της στήριξής μας στην καλλιτεχνική διευθύντρια κα Κατερίνα Βαφειάδου, διαβεβαίωσης του συνόλου των εργαζομένων ότι, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, όλα θα κυλήσουν ομαλά στο θέμα των συμβάσεών τους.

Στο πιο σοβαρό από όσα συνέβησαν τη συγκεκριμένη βραδιά και αφορά στην απαράδεκτη λεκτική επίθεση και διατύπωση απειλών «γενετήσιου περιεχομένου» από τον κ. Χρήστο Σκαμάκη σε εργαζόμενους, όπως ο κ. Γιάννης Περήφανος, που περιποιούν τιμή για τον Δήμο μας με την ευπρέπεια, την εργατικότητα και την ευγένεια που τους διακρίνει, καθώς και στην υποκινητική σιωπή των υπολοίπων συναδέλφων του Δημοτικού Συμβουλίου που ήταν παρόντες, πέρα από την καθολική αποδοκιμασία μου, συνιστά η συμπεριφορά αυτή και μια προφανή προσβολή της προσωπικότητας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. 

Αναμένω την άμεση αποδοκιμασία της συμπεριφοράς του κ. Χρήστου Σκαμάκη από τον επικεφαλής της παράταξης που ανήκει και δήμαρχο κ. Αναστάσιο Μαυρίδη, καθώς και από την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κα Γεωργία Ποριώτου, η οποία οφείλει να ενημερωθεί με πρωτοβουλία της άμεσα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet