«Ηχηρή» παραίτηση Σκαμάκη με «βολές» κατά Μαυρίδη και Φωτίδη
Πολιτική

«Ηχηρή» παραίτηση Σκαμάκη με «βολές» κατά Μαυρίδη και Φωτίδη

Σημαντικές εξελίξεις αναμένεται να «πυροδοτήσει» στην παράταξη του δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσου Μαυρίδη, η ανεξαρτητοποίηση του τέως αντιδημάρχου και πρώην δημάρχου Λυκόβρυσης Χρήστου Σκαμάκη.

Με ανακοίνωσή του, η οποία ήρθε στα δημοσιογραφικά γραφεία σχεδόν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 18 Οκτωβρίου 2017, ο -πλέον- ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος αναφέρεται στα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Δημοτικό Ωδείο Πεύκης κατά τη συζήτηση της 18ης Οκτωβρίου, παρουσιάζοντας μια εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτή που έβγαλε προς τα έξω με ανακοίνωσή της η παράταξη Λυκόβρυση Πεύκη.-

Ειδικότερα, ο κ. Σκαμάκης υποστηρίζει ότι υβρίστηκε χυδαία από την καλλιτεχνική διευθύντρια του Ωδείου και την κόρη της, υπό την ανοχή του προέδρου του ΠΕΑΠ (νομικό πρόσωπο Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός), Χρήστου Φωτίδη, που εάν και παρών στο συμβάν λειτούργησε ως «απλός θεατής»Αλλά και ο δήμαρχος, όταν ενημερώθηκε για τα τεκταινόμενα, διατήρησε «απαθή και συνυπεύθυνη στάση», όπως τονίζει ο κ. Σκαμάκης, κάτι που -σύμφωνα με τον ίδιο- συνιστά απαξίωση της προσωπικής ιστορία και διαδρομής του.

Σε κάθε περίπτωση, το κλίμα στην παράταξη της διοίκησης του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης «θερμαίνεται» επικίνδυνα και θα έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε εάν και πώς θα εκτονωθούν οι «πιέσεις» που δημιουργούνται.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Σκαμάκη:

Με την παρούσα επιστολή καταγγέλλω όλα όσα διαδραματίστηκαν στο Δημοτικό Ωδείο Πεύκης, την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικά με το θέμα των συμβάσεων, ενώπιον καθηγητών, συναδέλφων αυτοδιοικητικών και σωματείων εργαζομένων δέχθηκα καταιγισμό ύβρεων, απειλών και χυδαίων εκφράσεων από την καλλιτεχνική διευθύντρια του Ωδείου και την κόρη της, θίγοντας την ηθική μου υπόσταση, την οικογενειακή μου αξιοπρέπεια και τη μέχρι σήμερα διαδρομή μου στα αυτοδιοικητικά και τοπικά δρώμενα.

Τις ίδιες προσβλητικές βολές και επιθέσεις αίσχους και ντροπής, σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, εξαπέλυσαν εναντίον καθηγητών, ιδρυτικών στελεχών του Ωδείου, που θίγουν κατάφωρα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Σε όλο αυτό το σκηνικό της απαξίωσης του Δημοτικού Ωδείου, ο πρόεδρος του ΠΕΑΠ και συνάδελφος κ. Φωτίδης, αν και παρών, υπήρξε ο μεγαλύτερος απών. Ως απλός θεατής παρακολουθούσε το κατάπτυστο υβρεολόγιο, χωρίς να προστατεύσει θεσμικά την ηθική υπόσταση εργαζομένων, αιρετών, διαφυλάττοντας παράλληλα το κύρος του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Ο δήμαρχος κ. Μαυρίδης, αν και ενημερώθηκε από εμένα προσωπικά, δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, δεν ανέλαβε καμία πολιτική ευθύνη, ταυτιζόμενος με την απαθή και συνυπεύθυνη στάση του κ. Φωτίδη. Ουσιαστικά επιτρέπει στις «Κυρίες» αυτές να υβρίζουν, στον κ. Φωτίδη να παρακολουθεί ως θεατής την πλήρη απαξίωση του πολιτιστικού και εκπαιδευτικού ιδρύματος, στα ιδρυτικά στελέχη και τους καθηγητές να είναι στον «αέρα», χωρίς συμβάσεις και τον μέλλον του Ωδείου αβέβαιο.

Μετά απ’ όλα αυτά για μένα η ανεξαρτητοποίηση από την παράταξη Η Πόλη της Ζωής μας είναι μονόδρομος, νιώθοντας κατάφωρα προσβεβλημένος από τη στάση του δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης, τον οποίο στήριξα με όλες μου τις δυνάμεις και εκείνος απαξίωσε, «σιωπώντας», τη δική μου Ιστορία.

Δηλώνω υπεύθυνα, ως ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος του Δήμου μας, ότι θα παραμείνω δίπλα σε όλους τους πολίτες και δημότες της πόλης μας και θα συνεχίσω να προσφέρω, όπως έκανα όλα αυτά τα χρόνια.

Με τη στάση μου σήμερα προασπίζομαι την Ιστορία μου, την Αξιοπρέπειά μου και τα Δημοκρατικά μου ήθη.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet