Η μεταφορά ογκωδών, οι «νταλαβεριτζήδες» της Περιφέρειας και οι «ιδιωτικοποιήσεις»
Κοινωνία

Η μεταφορά ογκωδών, οι «νταλαβεριτζήδες» της Περιφέρειας και οι «ιδιωτικοποιήσεις»

Υπό τις καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου, περί ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου, αλλά χωρίς την παρουσία τους, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017, μεταξύ άλλων, και η συζήτηση για την έγκριση ή μη ανάθεσης σε τρίτο υπηρεσίας για τη μεταμόρφωση ογκωδών απορριμμάτων προς μεταφορά σε ΧΥΤΑ.

Μέρος της μειοψηφίας εξέφρασε τις αντιρρήσεις της, ενώ από την πλευρά της διοίκησης τέθηκε το ερώτημα για το πώς θα καθαριστεί η πόλη, στο οποίο δεν δόθηκε κάποια συγκεκριμένη απάντηση.

Μειοψηφία: Κάθε χρόνο τα ίδια

Θανάσης Φωτόπουλος

Εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο κ. Θανάσης Φωτόπουλος υπενθύμισε στην διοίκηση ότι και πέρσι είχε υποσχεθεί ότι θα ήταν η τελευταία χρονιά που θα χρησιμοποιούσε εργολάβο για τη συγκεκριμένη εργασία, αλλά εξακολουθεί στην ίδια κατεύθυνση, τη στιγμή -που όπως υποστήριξε- ουσιαστικά το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς στη μεταφορά ογκωδών γίνεται από εργαζόμενους του Δήμου.

 

Λευτέρης Μαγιάκης

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Λευτέρης Μαγιάκης, κατηγόρησε τη διοίκηση ότι χωρίς να υπάρχει η σχετική μελέτη, δίνει 20.000 ευρώ σε ιδιώτη για να εκτελέσει το συγκεκριμένο έργο, ενώ έκανε αναφορά και για μεταφορά των απορριμμάτων σε μη αδειοδοτημένο χώρο (χώρος πρασίνου στο ΟΑΚΑ), ο οποίος -όπως τόνισε- χρησιμοποιείται ως σταθμός μεταφόρτωσης. Χαρακτήρισε δε την όλη συζήτηση «έωλη» και ζήτησε ν’ αποσυρθεί το θέμα και να επανέλθει εφόσον γίνει η σχετική μελέτη.

Βασίλης Κόκκαλης: Λείπουν οι χειριστές
Βασίλης Κόκκαλης

Από πλευράς διοίκησης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Καθαριότητας & Ανακύκλωσης, Βασίλης Κόκκαλης, ανέφερε ότι υπάρχει έλλειψη χειριστών προκειμένου να επιτευχθεί ο απαραίτητος διαχωρισμός των ογκωδών (πράσινα και μπάζα), συμπληρώνοντας ότι το ποσό που θα διατεθεί είναι μικρότερο σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη λύση.

Επίσης, αρνήθηκε ότι ο χώρος στο ΟΑΚΑ χρησιμοποιείται ως σταθμός μεταφόρτωσης, λέγοντας ότι απλούστατα εκεί σταθμεύουν απορριμματοφόρα, και ότι ελάχιστες φορές πραγματοποιήθηκε μεταφόρτωση, «σε δύσκολες συνθήκες», με τρόπο που ωστόσο δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα στην περιοχή. Τέλος, ζήτησε από τη μειοψηφία να του υποδείξει αν υπάρχει, με ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής, αδειοδοτημένος χώρος για τη μεταφόρτωση απορριμμάτων στην Αττική, χωρίς να λάβει απάντηση.

Δήμαρχος: Οι «σοφοί νταλαβεριτζήδες» και τα σχέδιά τους…
Γιώργος Πατούλης

Καυστικότατος ήταν στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος, ο οποίος χαρακτήρισε ως «ανέκδοτο» την όλη κατάσταση, λέγοντας ότι οι δήμοι έχουν τα χρήματα, έχουν την ανάγκη-υποχρέωση να καθαρίζουν τις πόλεις τους, αλλά δεν έχουν το δικαίωμα να κάνουν προσλήψεις. «Εμείς επιδιώκουμε να προσφεύγουμε σε ιδιώτες ή κάποιοι μας αναγκάζουν να το κάνουμε;», αναρωτήθηκε ο κ. Γιώργος Πατούλης, κατηγορώντας τους «χθεσινούς» και τους «σημερινούς» κυβερνώντες ότι αδιαφορούν και «αφήνουν στη μοίρα της την Αυτοδιοίκηση», παραμένοντας «κλεισμένοι στις γυάλινες προθήκες τους».

Παράλληλα, ο δήμαρχος έκανε επίθεση και στην Περιφέρεια Αττικής, μιλώντας για «σοφούς νταλαβεριτζήδες», από τους οποίους οι Δήμοι αναμένουν ακόμη να δουν τα σχέδιά τους για τους χώρους μεταφόρτωσης και διαλογής απορριμμάτων, τα «οποία υποτίθεται είχαν έτοιμα, όταν ανέλαβαν», όπως πρόσθεσε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet