ΚΑΠΗ και μαθητές στη γιορτή του ΟΚΠΑ για την εθνική επέτειο στα Βριλήσσια
Κοινωνία

ΚΑΠΗ και μαθητές στη γιορτή του ΟΚΠΑ για την εθνική επέτειο στα Βριλήσσια

Στην κατάμεστη από πολίτες  όλων των ηλικιών αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Βριλησσίων πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017 η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΟΚΠΑ) του Δήμου για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Τα μέλη της χορωδίας του ΚΑΠΗ του Δήμου, μαζί με τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Βριλησσίων, ερμήνευσαν τραγούδια των ιστορικών ημερών του 1940 και απήγγειλαν ποιήματα, γεμίζοντας όλους με υπερηφάνεια αλλά και με συγκίνηση γι’ αυτή την όμορφη «σύμπραξη» της νέας γενιάς με την τρίτη ηλικία.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο δήμαρχος Βριλησσίων, Ξενοφών Μανιατογιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε στη διαχρονικότητα του μηνύματος της εθνικής επετείου, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων: «Το ιστορικό  κύτταρο του λαού μας έχει τη βαριά κληρονομιά να ζει αποδεικνύοντας κάθε φορά τη μεγαλοψυχία του και το απαράμιλλο σθένος του.  Το παράδειγμα των Ελλήνων στρατιωτών κι ολόκληρου του ελληνικού έθνους θα μείνει για πάντα μνημείο άσβεστο στις καρδιές όλων μας».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του ΟΚΠΑ Δήμου Βριλησσίων, Βούλα Αρσένη, στον χαιρετισμό της, στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι «αν η Ελλάδα δεν καταποντίστηκε στον τρικυμιώδη 20ό αιώνα και άντεξε την ολέθρια ήττα του 1922, την τριπλή κατοχή του 1940-44, τον εμφύλιο του 1944-49, την απριλιανή δικτατορία και τη συνακόλουθη απώλεια της μισής Κύπρου του 1967-1974, το οφείλει σε πολύ μεγάλο βαθμό στη σύνεση, στον κοινό νου και στη μετριοπάθεια της γενιάς του ’40, που αντιστάθηκε με γενναιότητα εν ονόματι ενός νηφάλιου και χαμηλόφωνου ανθρωπισμού της καθημερινής πράξης».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης η αντιδήμαρχος Παιδείας, Σ. Χαντζάρα, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet