Δ. Κωνστάντος: Τρίτο πολιτικό υποχείριο της κας Πατούλη ο κ. Θεοδωρακόπουλος
Πολιτική

Δ. Κωνστάντος: Τρίτο πολιτικό υποχείριο της κας Πατούλη ο κ. Θεοδωρακόπουλος

Παρέμβαση του επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης, Γιάννη Θεοδωρακόπουλου, σχετικά με το Δημοτικό Ωδείο Πεύκης «χρησιμοποιεί» ο επικεφαλής της παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.-, Δημήτρης Κωνστάντος, για να επιτεθεί στην ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλο Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη.

Ο κ. Δ. Κωνστάντος χαρακτηρίζει τον κ. Γ. Θεοδωρακόπουλο ως «πολιτικό υποχείριο» και «θύμα» της κας Μ. Πατούλη, στην οποία αποδίδει τον χαρακτηρισμό «αδίστακτη».

Μάλιστα, ως «πολιτικά υποχείρια» της κας Μ. Πατούλη χαρακτηρίζει και τους δημοτικούς συμβούλους Χρήστο Σκαμάκη και Κώστα Μπαλδεράνο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου:

Τρίτο πολιτικό υποχείριο και θύμα της αδίστακτης κας Μαρίνας Πατούλη ο κ. Θεοδωρακόπουλος μετά τους κ.κ. Σκαμάκη και Μπαλδεράνο!

Διάβασα πριν λίγο την επίσημη δημόσια τοποθέτηση του επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης κ. Γιάννη Θεοδωρακόπουλου. Ανακοίνωση που εκφράζει την αυτοδιοικητική αντίληψη του κ. Θεοδωρακόπουλου για τον ρόλο της αντιπολίτευσης, που συνοψίζεται στη σκόπιμη ισοπέδωση και καταστροφή των πάντων, προκειμένου να δυσφημιστεί ο εκάστοτε δήμαρχος θεωρώντας ότι έτσι στρώνεται ο δρόμος για να αναδειχθεί ο ίδιος στον δημαρχιακό θώκο στις προσεχείς εκλογές του 2019. Αντιπολιτευτική αντίληψη ορατή σε εμάς από την αρχή της θητείας μας τον Σεπτέμβριο του 2014, καθολικά αντίθετη στην πολιτική και αυτοδιοικητική μας παρουσία και πρακτική, προτάσσοντας τη συναινετική και συνεργατική διάθεση επί της ουσίας, προς όφελος του Δήμου μας, των πόλεών μας, Λυκόβρυσης και Πεύκης, των συμπολιτών μας και της ποιότητας της τοπικής δημοκρατίας.

Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης επιβεβαιώνει πλήρως όσα υποστηρίξαμε για τη συντονισμένη επίθεση που δέχεται το Δημοτικό Ωδείο, διαμάντι πραγματικό των πολιτιστικών υποδομών που διαθέτουμε, με αποκορύφωμα όσα διαδραματίστηκαν την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στα οποία ο κ. Θεοδωρακόπουλος αναφέρεται κατά τρόπο ανακριβή, στρεβλό προς εξυπηρέτηση των αδίστακτων στοχεύσεων του ιδίου, αλλά κυρίως της πολιτικής ηγέτιδος αυτής της άθλιας, αδίστακτης και ιδιοτελούς πρακτικής κας Μαρίνας Πατούλη της οποίας ο κ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος αποτελεί το τρίτο πολιτικό υποχείριο και θύμα μετά τους κ.κ. Κώστα Μπαλδεράνο και Χρήστο Σκαμάκη.

Ο κ. Θεοδωρακόπουλος, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι που αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι ήταν παρόντες στις 18 Οκτωβρίου στο χώρο του Δημοτικού Ωδείου όπου ήταν προγραμματισμένη συνάντηση της διοίκησης του ΠΕΑΠ με τους καθηγητές, ενημερώθηκαν επιλεκτικά (από ποιους και για ποιο σκοπό αλήθεια;). Επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον κ. Θεοδωρακόπουλο την επομένη της συνάντησης αυτής και στο ερώτημά μου για την πηγή της πληροφόρησής του, αρνήθηκε να μου απαντήσει. Είναι τυχαίο άραγε ότι οι παριστάμενοι στη συνάντηση δημοτικοί σύμβουλοι εκφράζουν όλοι άμεσα ή έμμεσα την ίδια πολιτική τόσο όσον αφορά στο Δημοτικό Ωδείο όσο και γενικότερα στη δημιουργία κρίσεων αυστηρά για αντιπολιτευτικά και μικροπολιτικά υποτιθέμενα οφέλη; Αλήθεια πώς εξηγείται η παρουσία εκτός του κ. Σκαμάκη και άλλων συμβούλων της πλειοψηφίας όπως ο κ. Μάνος Φραϊδάκης που μέχρι τον Σεπτέμβριο ήταν έμμισθος αντιδήμαρχος και αναπληρωτής του δημάρχου;

Ερωτά ο κ. Θεοδωρακόπουλος αν είναι σύννομη η πρόσληψη της κας Φαβειάδου ως διευθύντριας στο Δημοτικό Ωδείο. Αλήθεια γιατί δεν διατύπωσε το ίδιο ερώτημα στη διάρκεια της προεδρίας της κας Μαρίνας Πατούλη στο ΠΕΑΠ όταν πραγματοποιήθηκε η πρόσληψη της κας Βαφειάδου την οποία ο νέος πρόεδρος κ. Χρήστος Φωτίδης προς τιμήν του και δικαίως τη διατήρησε στη θέση της;

Αναφέρεται ο κ. Θεοδωρακόπουλος στο έγγραφο που μοιράστηκε στους καθηγητές προς υπογραφή χαρακτηρίζοντάς το «κείμενο – ντροπής». Αποκρύπτει εσκεμμένα ότι έγγραφο με παρόμοιο περιεχόμενο έχει υπογραφεί και στο παρελθόν από τους εργαζόμενους όπως παραδέχτηκε δημόσια στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 17ης Οκτωβρίου ο πρόεδρος των εργαζομένων, κ. Γιώργος Δασκαλάκης, σε απάντηση σχετικού ερωτήματός μου. Απαράδεκτο και ντροπή για τα εργασιακά δικαιώματα είναι το ισχύον νομικό καθεστώς που δεν επιτρέπει την υπογραφή επίσημης σύμβασης μεταξύ του ΠΕΑΠ και των εργαζομένων από την πρώτη ημέρα επίσημης συνεργασίας.

Επισημαίνει ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης ότι υπήρξε επίθεση στον κ. Χρήστο Σκαμάκη χωρίς να αναφέρεται ως συνήθως συγκεκριμένα σε πρόσωπα. Αποδεδειγμένα όπως έχουμε δημοσίως τοποθετηθεί, ο κ. Χρήστος Σκαμάκης έχει λεκτικά επιτεθεί και απειλήσει με φράσεις «γενετήσιου περιεχομένου» εργαζόμενους του Δημοτικού Ωδείου, όπως τον κ. Γιάννη Περήφανο η παρουσία του οποίου διακρίνεται από αναμφισβήτητη ευγένεια, ευπρέπεια και εργατικότητα, με πρόσληψη επί προεδρίας της κας Μαρίνας Πατούλη.

Είναι επιβεβλημένο πλέον ο κ. Χρήστος Σκαμάκης να τοποθετηθεί επίσημα αν το ενδιαφέρον του σε όσα υποτιθέμενα συμβαίνουν στο Δημοτικό Ωδείο έχει αφετηρία τη θεσμική του ιδιότητα ή αυστηρά προσωπικές σχέσεις που διατηρεί με καθηγήτρια στο Ωδείο που πρωταγωνιστεί σε όλη αυτή την «αναταραχή» αν και είναι από τις πλέον ευνοημένες, με δεδομένο ότι έχει σχεδόν πλήρες ωράριο απασχόλησης. Αυτό διαδίδεται, αναδεικνύοντας μια πρόσθετη παράμετρο ιδιοτέλειας, εφόσον ισχύει.

Όπως έχουμε ήδη δηλώσει απέναντι σε αυτή την απαράδεκτη και επικίνδυνη τακτική της κας Μαρίνας Πατούλη και της ετερόκλητης ομάδας πολιτικά ιδιοτελών συμμάχων της, αντιτείνουμε τη θεσμική μας παρουσία ως δημοτική παράταξη της οποίας έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής, στην κατεύθυνση προστασίας του κύρους του Δημοτικού μας Ωδείου, επιβεβαίωσης της στήριξής μας στην καλλιτεχνική διευθύντρια κα Κατερίνα Βαφειάδου, διαβεβαίωσης του συνόλου των εργαζομένων ότι όπως και τις προηγούμενες χρονιές όλα θα κυλήσουν ομαλά στο θέμα των συμβάσεών τους και απρόσκοπτης συνέχισης των μαθημάτων προς όφελος της καλλιτεχνικής παιδείας και προόδου των 200 και πλέον μαθητών του Δημοτικού Ωδείου και των οικογενειών τους.

Αναμένουμε ακόμα η αδικαιολόγητη εκκωφαντική σιωπή του δημάρχου κ. Μαυρίδη σε όσα απαράδεκτα συνέβησαν την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου με στόχο το Δημοτικό Ωδείο και σε βάρος εργαζομένων σε αυτό, να μετατραπεί στην αναμενόμενη και αυτονόητη αποδοκιμασία των συγκεκριμένων ενεργειών και στη στήριξη του Δημοτικού Ωδείου, της Διεύθυνσης και των εργαζομένων που υπέστησαν την απρεπή και προσβλητική συμπεριφορά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet