Καθήλωσε το κοινό η γιατρός Ν. Παζαΐτη σε εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού
Κοινωνία

Καθήλωσε το κοινό η γιατρός Ν. Παζαΐτη σε εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του δημαρχείου Παπάγου – Χολαργού η ενημερωτική – επιστημονική εκδήλωση του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Μέριμνας και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, στο πλαίσιο των δράσεων για τον μήνα Οκτώβριο, ως μήνας πρόληψης του καρκίνου του μαστού.

Καθήλωσε το κοινό στην ομιλία της με θέμα «Καρκίνος του Μαστού. Τι πρέπει να γνωρίζω; Η σημασία της πρόληψης του καρκίνου του μαστού. Κλινική διάγνωση και θεραπεία» η ιατρός – χειρουργός μαστού Νατάσα Παζαΐτη με, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της προέδρου του ΔΟΚΜΕΠΑ, Χρύσας Παρίση, την πολύπλευρη, αναλυτική και γεμάτη ευαισθησία προσέγγιση του θέματος.

Συγκινητικό ήταν, επίσης, το ντοκιμαντέρ «Βυζιά», που προβλήθηκε στη διάρκεια της εκδήλωσης, το οποίο είναι βασισμένο σε μια ιδέα της δημότισσας του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, ανθρωπολόγου Λιόπης Αμπατζή. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ – πορτραίτο του γυναικείου στήθους, το οποίο αναδεικνύει τους διαφορετικούς ρόλους που επιτελεί κοινωνικά, ενώ στέκεται με ευαισθησία στους ασθενείς με καρκίνο του μαστού. Το ντοκιμαντέρ συμμετείχε στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, στο 1ο Life Art Media Festival και το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας. Έχει επιλεγεί, επίσης, από το festival-market Medimed 2017.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, το ΙΑΣΩ General (νοσοκομείο που εδρεύει στον Χολαργό) θέλοντας, όπως τονίζει η κα Παρίση, να διαδώσει το μήνυμα της πρόληψης και να συμβάλλει στην έγκαιρη διάγνωση παθήσεων μαστού, προσέφερε πέντε πακέτα εξετάσεων προληπτικού ελέγχου τα οποία περιλαμβάνουν Ψηφιακή Μαστογραφία και Υπερηχογράφημα Μαστών.

«Για την πρόληψη της Υγείας είναι αναγκαία η ενεργοποίηση της κοινωνίας και η συμμετοχή όλων. Ο ΔΟΚΜΕΠΑ είναι σαφέστατα προσανατολισμένος προς την κατεύθυνση αυτή και αξιοποιεί κάθε ευκαιρία για την πρόληψη της υγείας των δημοτών» τονίζει η κα Χρύσα Παρίση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet