Λύση για τη στέγαση του 5ου Νηπιαγωγείου αναζητεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής
Κοινωνία

Λύση για τη στέγαση του 5ου Νηπιαγωγείου αναζητεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής

Λύση στο χρόνιο πρόβλημα της στέγασης του 5ου Νηπιαγωγείου της πόλης δρομολογεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής εντείνοντας, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, τις προσπάθειες για να βρεθεί ένας νέος χώρος, σε νέο κτήριο, που θα φιλοξενήσει τα παιδιά του σχολείου. Τελευταία εξέλιξη, η συνάντηση του δήμαρχου, Νίκου Μπάμπαλου, με τον διευθυντή Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, Θανάση Ανδρώνη, κατά την οποία ο δήμαρχος έθεσε τις προτάσεις του Δήμου για τη μεταστέγαση του 5ου Νηπιαγωγείου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Νίκος Μπάμπαλος ενημέρωσε τον κ. Ανδρώνη για την πρόθεση του Δήμου να στείλει στις Κτιριακές Υποδομές (πρώην ΟΣΚ) φάκελο με πρόταση δημοτικού οικοπέδου στην περιοχή, όπου τώρα λειτουργεί το σχολείο, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα ανέγερσης νέου νηπιαγωγείου με χρηματοδότηση από την ΚΤ.ΥΠ.

Παράλληλα, ως εναλλακτική στην περίπτωση που οι Κτιριακές Υποδομές δεν απαντήσουν θετικά, ο Δήμος προχωρά στην αναζήτηση νέου χώρου (με πρόσκληση ενδιαφέροντος μίσθωσης καινούργιου κτηρίου), αλλά και τη διερεύνηση της πιθανότητας το 5ο Νηπιαγωγείο να στεγαστεί εντός του 2ου Δημοτικού.

«Είχαμε μια γόνιμη συζήτηση με τον διευθυντή Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας για να βρούμε επιτέλους μια λύση σε ένα πρόβλημα δεκαετιών. Γνωρίζουμε ότι ο χώρος στον οποίο στεγάζεται το 5ο Νηπιαγωγείο δεν είναι ο πλέον λειτουργικός. Οφείλουμε στα παιδιά, στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να δώσουμε λύση, κάτι για το οποίο η δική μας δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη. Προτάσεις έχουμε πολλές και πρέπει να μπουν όλες στο τραπέζι, προκειμένου να καλύψουμε όλα τα σενάρια. Ξεκινάμε με το βέλτιστο, που είναι η ανέγερση ενός νέου σχολείου σε χώρο του Δήμου που προτείνουμε και είμαστε έτοιμοι να παραχωρήσουμε στις Κτιριακές Υποδομές. Καλύπτουμε με παράλληλο σχέδιο την περίπτωση που αυτό δεν προχωρήσει, ώστε να μην υπάρξουν αδιέξοδα. Με πλάνο και σοβαρές κινήσεις, θα βρεθεί η χρυσή τομή», τονίζει ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet