«Μαζί σου κι ας πεθάνω» στο Cine Δράση
Πολιτισμός

«Μαζί σου κι ας πεθάνω» στο Cine Δράση

Η ταινία «Μαζί σου κι ας πεθάνω» προβάλλεται την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017, στις 20:15, στην αίθουσα «Ν. Εγγονόπουλος» του πάρκου «Μ. Θεοδωράκης» (ΤΥΠΕΤ, Π. Μπακογιάννη 38-42, Βριλήσσια) από το Cine Δράση της Δημοτικής Κίνησης Βριλήσσια Δράση για μια Άλλη Πόλη.

Λίγα λόγια για την ταινία από το Cine Δράση

Μια ξεκαρδιστική, ειλικρινής και συγκινητική κωμωδία, για τον έρωτα, τις σχέσεις, τα ταμπού και τις ασυνήθιστες σεξουαλικές επιθυμίες πέντε συνηθισμένων ζευγαριών. Μια έξυπνη και συγκινητική εξερεύνηση του τι θέλουμε και γιατί το θέλουμε, το πόσο μακριά μπορούμε να φτάσουμε για να κάνουμε τα θέλω μας πραγματικότητα και για τις παράξενες, σπαρταριστές και όχι σπάνια καταστροφικές καταστάσεις στις οποίες μπορεί να μας οδηγήσει η υλοποίηση των φαντασιώσεων μας.

Κοινό στοιχείο των πέντε ζευγαριών, εκτός του ότι όλα κατοικούν σε ένα μεσοαστικό ήσυχο προάστιο του Σίδνεϊ, είναι ότι όλων η σχέση δοκιμάζεται από φετίχ και ταμπού που παρεμβάλλονται και δυναμιτίζουν τις προσπάθειες βελτίωσης ή αναζωπύρωσης της σεξουαλικής ζωής τους.

Ο Πολ και η Μαβ είναι νέοι, ελκυστικοί και ευτυχισμένοι. Κάποτε εκείνη αποκαλύπτει στο έτερον της ήμισυ την ανάγκη της να υλοποιήσει τη φαντασίωση ότι πέφτει θύμα επίθεσης και ένας άντρας την υποχρεώνει με τη βία να κάνουν σεξ. Αυτός αρχικά σοκάρεται από την επικίνδυνη φαντασία της γυναίκας του, συνέρχεται κάπως όταν η Μεβ του ομολογεί ότι θέλει αυτός ο ίδιος να είναι ο «βιαστής» της και βάζει σε εφαρμογή ένα μυστικό σχέδιο για να ικανοποιήσει την επιθυμία της. Μετά από διάφορες οικτρές προσπάθειες η τελευταία του απόπειρα θα είναι τόσο ρεαλιστική που εκείνη θα πιστέψει ότι πραγματικά έχει πέσει θύμα βιασμού και ο φόβος της θα προκαλέσει τη βίαιη δική της αντίδραση με ξεκαρδιστικά αποτελέσματα.

Ο Φιλ και η Μορίν έχουν προβλήματα στον γάμο τους. Εκείνη δεν βρίσκει ευχαρίστηση σε τίποτα και κυρίως απορρίπτει ολοκληρωτικά τον άντρα της. Ένα βράδυ παίρνει κατά λάθος τα υπνωτικά χάπια του Φιλ και όσο αυτή κοιμάται, εκείνος ξεκινάει μια κρυφή σχέση μαζί της. Ανακαλύπτει στην κοιμισμένη Μορίν τη γυναίκα που υπήρξε κάποτε, επικοινωνεί μαζί της και πάλι, «συζητάνε» χωρίς διακοπές και εκνευρισμούς και την ξανά-ερωτεύεται. Της χορηγεί κρυφά υπνωτικά για να την κρατάει κοιμισμένη, αλλά καθώς εθίζεται στη νέα της προσωπικότητα, χάνει τον έλεγχο της ζωής του. Το αφεντικό του τον απολύει και η «ξύπνια» Μορίν πιστεύει ότι έχει εξωσυζυγική σχέση. Εκείνος θα δυσκολευτεί πολύ να της αποκαλύψει την αλήθεια.

Για τον Νταν και την Ιβ έχει πλέον σβήσει η αρχική φλόγα του έρωτά τους. Θα την ξαναζωντανέψουν όταν ένας θεραπευτής τους προτείνει να καταφύγουν στο παιχνίδι των ρόλων. Ξεκινούν να υποδύονται κάποιους άλλους χαρακτήρες, εκείνη βρίσκει το παιχνίδι συναρπαστικό και εξιτάρεται μέχρι που ξυπνάει στον Νταν το alter ego του. Τη «βλέπει» ηθοποιός, ξεκινάει μαθήματα υποκριτικής, κινηματογραφεί τις προσωπικές τους στιγμές και φέρεται αλλοπρόσαλλα, τόσο που η Ιβ δυσκολεύεται να εμπιστευτεί τον άντρα που ερωτεύτηκε κάποτε.

Η Ροουένα και ο Ρίτσαρντ θέλουν απεγνωσμένα παιδί και το κυνηγητό των γόνιμων ημερών μετατρέπει την ερωτική τους ζωή σε ανιαρή ρουτίνα. Όταν πεθαίνει ο πεθερός της, η Ροουένα με έκπληξη ανακαλύπτει ότι τη διεγείρουν τα δάκρυά του συζύγου της. Ξαναβρίσκει την ικανοποίηση στο σεξ και παραφέρεται στην προσπάθειά της να του προκαλέσει με κάθε τρόπο πόνο ώστε να μένει όσο περισσότερο γίνεται δακρυσμένος.

Η Μόνικα εργάζεται ως μεταφράστρια για κωφάλαλους σε τηλεφωνικό κέντρο. Ένα βράδυ την καλεί ο Σαμ και ζητά να συνδεθεί με «επαγγελματική» ερωτική γραμμή. Σε φυσιολογικές συνθήκες δε θα δεχόταν, αλλά φαίνεται καλός τύπος και εκείνη δεν έχει επείγουσα δουλειά. Σταδιακά μπλέκονται σε μια πονηρή και χαοτική συνομιλία. Η αρχικά άβολη κατάσταση γίνεται ζεστή και φιλική. Αναζητώντας την οικειότητα, που στερείται η καθημερινότητά τους, ανοίγονται ο ένας στον άλλον και διαισθάνονται αυτό το τηλεφώνημα ως αρχή για κάτι όμορφο. Η ιστορία τους θα εξελιχθεί στην πιο ενδιαφέρουσα και τρυφερή από όλες.

Συνδετικός κρίκος για τις πέντε ιστορίες αυτής της σπονδυλωτής ταινίας είναι ο μυστηριώδης Στιβ, ένας πρώην κατάδικος για σεξουαλικά εγκλήματα. Άρτι αποφυλακισθείς, μετακομίζει στη γειτονιά και προσπαθεί, προσφέροντάς τους κουλουράκια που έπλασε ο ίδιος, να τους ενημερώσει, όπως τον υποχρεώνει ο νόμος, για την καταδίκη του. Ωστόσο δεν βρίσκει τον τρόπο και την κατάλληλη στιγμή να διακόψει τα πολυάσχολα ζευγάρια.

Το «Μαζί σου κι ας πεθάνω» είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Αυστραλού ηθοποιού και σκηνοθέτη Josh Lawson ο οποίος έγραψε επίσης το σενάριο και επέλεξε ως πρωταγωνιστές μερικούς από τους πλέον ταλαντούχους ηθοποιούς της Αυστραλίας. Ο τίτλος της ταινίας αναφέρεται στο «la petite mort», τον ευφημισμό που χρησιμοποιούν οι Γάλλοι για να περιγράψουν τον οργασμό. Ο σκηνοθέτης, βλέπει το θέμα του χωρίς καμία «πιπεράτη» διάθεση, δημιουργεί ένα μικρό αριστούργημα, πανέξυπνο και κατάμαυρα αστείο που καυτηριάζει ανάλαφρα τις σεξουαλικές και γενικές ανθρώπινες συμπεριφορές, προσφέροντας ένα συνδυασμό χιούμορ και δράματος και προκαλώντας ξεσπάσματα γέλιου, έκπληξης και αυτογνωσίας στον θεατή.

Η ταινία ήταν η επίσημη συμμετοχή της Αυστραλίας στα Διεθνή Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και Τορόντο το 2014 και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου SXSW (South by Southwest στο Όστιν του Τέξας), το 2015. Στη Θεσσαλονίκη και στο SXSW κέρδισε το βραβείο ήχου. Είχε ακόμα άλλες εννέα υποψηφιότητες. Από όπου πέρασε, απέσπασε πολύ καλές κριτικές από κοινό και κριτικούς.

Αυστραλία, 2014. Διάρκεια: 96΄. Σενάριο-Σκηνοθεσία: Josh Lawson. Πρωταγωνιστούν: Bojana Novakovic, Damon Herriman, Josh Lawson, Stephanie May, Tasneem Roc, Ben Lawson, Kate Mulvany, Lachy Hulme, Erin James κ.ά. Μουσική: Michael Yezerski. Φωτογραφία: Simon Chapman.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet