Με το «Δεν είμ΄ εγώ» ξεκινάει τη χειμερινή περίοδο η Θεατρική Σκηνή Δήμου Ηρακλείου
Πολιτισμός

Με το «Δεν είμ΄ εγώ» ξεκινάει τη χειμερινή περίοδο η Θεατρική Σκηνή Δήμου Ηρακλείου

Με μια νέα παράσταση υποδέχεται τη χειμερινή περίοδο η Θεατρική Σκηνή του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, ανεβάζοντας το έργο του Γρηγορίου Ξενόπουλου «Δεν είμ΄ εγώ ή Η λογική». Σε σκηνοθεσία της Βάσως Παπαθεόδωρου-Μπελίτση, ο θίασος της Θεατρικής Σκηνής προετοιμάζει αυτό το διάστημα την παράσταση με εντατικές πρόβες, μαθήματα υποκριτικής, κινησιολογίας και αυτοσχεδιασμών.

Στους συντελεστές της παράστασης: Σκηνικά Γιάννης Γαμπαδάκης. Παίζουν οι Αναστασάκης Γιάννης, Γαμπαδάκης Γιάννης, Γαλατόπουλος Γιάννης, Κοκορομύτης Γιώργος, Κουτσογιαννάκης Γιώργος, Καρβουναρίδης Κώστας, Κοτσάμπαση Σοφία, Μαρτινούτσι Λουΐζα, Μιχαλοπούλου Ράνια, Μακρής Βασίλης, Παντελή Ξανθίππη, Παπαθεοδώρου-Μπελίτση Βασιλική, Πηλιούρη Σάντυ, Ρουσέλης Αντώνης, Τυρνάζη Γωγώ, Τσιντζήλα Τάνια, Φάτση Αριάδνη και Χρονοπούλου Μαίρη.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Το έργο γράφτηκε το 1928. Είναι μια τρίπρακτη φαρσοκωμωδία που αναφέρεται στη ζωή ενός τυπικού, αυστηρού, οικογενειάρχη, και υπερβολικά λογικού καθηγητή ηλικίας 50 ετών ο οποίος ζει ήσυχα κάνοντας τα μαθήματα και τα πειράματά του.

Ο καθηγητής μαθηματικών Πέτρος Παπαπέτρου βγάζει με τη λογική του το συμπέρασμα πως πάσχει από διχασμό προσωπικότητας και προσπαθεί να πείσει τους γύρω του πως είναι δύο άνθρωποι, ο Α και ο Β: ο ένας σοφός, φρόνιμος, εγκρατής, ηθικός κι ο άλλος γλεντζές και παλιάνθρωπος. Το έργο σατιρίζει τους ανθρώπους που βασίζονται πάρα πολύ στη Λογική και πορεύονται μόνο μ΄ αυτήν, ενώ για την εκτίμηση των γεγονότων και την εξαγωγή θετικών συμπερασμάτων, είναι απαραίτητες κι άλλες δυο ανθρώπινες δυνάμεις, η Φαντασία και η Διαίσθηση.

Οι ημερομηνίες των παραστάσεων θα ανακοινωθούν στο επόμενο διάστημα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet