Προβάδισμα πάνω από 11 μονάδες στη Ν.Δ. δίνει νέα δημοσκόπηση
Πολιτική

Προβάδισμα πάνω από 11 μονάδες στη Ν.Δ. δίνει νέα δημοσκόπηση

Εκλογικό προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 11,9% δίνει νέα δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Αναλυτικότερα, στην έρευνα που διενεργήθηκε στο διάστημα 20-25 Οκτωβρίου, η πρόθεση ψήφου δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 30,3, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 18,4%.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν τα ποσοστά του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς που σύμφωνα με την δημοσκόπηση βρίσκεται στην τρίτη θέση και πάνω από τη Χρυσή Αυγή. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που ανέρχεται στο 7,1% μετράται ξεχωριστά από το ποσοστό του Ποταμιού, το οποίο ανέρχεται στο 2,1%. Αθροιστικά ο ενιαίος φορέας συγκεντρώνει ποσοστό 9,2%, χωρίς ωστόσο αυτό να μπορεί να χαρακτηριστεί ενδεικτικό.

Στην τέταρτη θέση της πρόθεσης ψήφου βρίσκεται το ΚΚΕ το οποίο ισοψηφεί με τη Χρυσή Αυγή, με ποσοστό 6,7% ενώ ακολουθεί η Ένωση Κεντρώων με ποσοστό 3,0%.

Εκτός Βουλής φαίνεται να μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστό 2,1%, ενώ μεγάλο είναι ωστόσο και το ποσοστό των αναποφάσιστων το οποίο αγγίζει το 17,7%.

Να υπενθυμίσουμε ότι μέσα στις επτά εβδομάδες που μεσολάβησαν από την προηγούμενη μέτρηση της Marc, η εκλογική συμπεριφορά των πολιτών παρουσιάζει οριακές μεταβολές με την αξιωματική αντιπολίτευση να διατηρεί τη διψήφια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, σε σχέση με δύο μήνες πριν και τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας παρουσιάζουν ελαφρά κάμψη.

Αρνητική είναι και η εικόνα που έχουν οι πολίτες για την πορεία της κυβέρνησης με τρεις στους τέσσερις, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», να θεωρούν ότι δεν κινείται σε θετική τροχιά. Μάλιστα, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, αρνητική βαθμολογία βάζει στους κυβερνώντες και η πλειοψηφία (52,8%) όσων στις τελευταίες εκλογές ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet