Αφιέρωμα του Cine Αργώ στον Νίκο Τριανταφυλλίδη
Πολιτισμός

Αφιέρωμα του Cine Αργώ στον Νίκο Τριανταφυλλίδη

Αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Νίκο Τριανταφυλλίδη πραγματοποιεί το Cine Αργώ την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017, στις 20:30, στο Κέντρο Νεότητας Χαλανδρίου (Αντιγόνης 56 & Δαναΐδων). Θα προβληθεί η ταινία «Οι αισθηματίες».

Στην πρόσκληση που απευθύνει το Cine Αργώ προς τους πολίτες για να παρακολουθήσουν το αφιέρωμα σημειώνεται: «Η ελληνική κινηματογραφική σκηνή μάς έχει προσφέρει αρκετές χαρές και λύπες τα τελευταία χρόνια, πού και πού δε μας γνωρίζει μερικούς φωτισμένους δημιουργούς με όραμα και φωνή να το υποστηρίξουν.

»Το Cine Αργώ τιμά έναν από αυτούς, τον Χαλανδραίο σκηνοθέτη Νίκο Τριανταφυλλίδη, που έφυγε πρόσφατα και πρόωρα από τη ζωή. Ένας από τους λίγους “ροκ σκηνοθέτες” που τους αρμόζει ο τίτλος, ο Τριανταφυλλίδης αποφάσισε να καταπιαστεί με το δύσκολο για τα ελληνικά δεδομένα είδος του νουάρ, κάτι που κατάφερε εξαιρετικά!».

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση για την ταινία και τον σκηνοθέτη, με τη σύντροφο του Νίκου Τριανταφυλλίδη και παραγωγό της ταινίας, Μαρίνα Δανέζη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Συντελεστές της ταινίας:

Σενάριο & Σκηνοθεσία: Νικόλας Τριανταφυλλίδης
Παραγωγή: Μαρίνα Δανέζη
Executive Producers: Θεοφάνης Κιρκινέζος, Θεοδώρα Βαλέντη
Συμπαραγωγοί: Spectral, Stefi SA, Telefilm, Marni Films, Supernova, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου
Πρωταγωνιστούν: Τάκης Μόσχος, Δημήτρης Λάλος, Χάρης Φραγκούλης, Ηλιάννα Μαυρομάτη, Ευτυχία Γιακουμή, Αθηνά Παππά, Αντώνης Σπίνουλας, Blaine L. ReiningerΑλέξανδρος Βούλγαρης, Ιωάννα Μπακαλάκου, Κώστας Ξυκομινός, Ρένος Χαραλαμπίδης
Διευθυντής Φωτογραφίας: Γιάννης Κοτρώτσης
Μοντάζ: Γιώργος Μαυροψαρίδης
Πρωτότυπη Μουσική: The Boy (Αλέξανδρος Βούλγαρης)
Σκηνογράφος: Κατερίνα Ζουράρη
Ενδυματολόγος: Βασιλική Σύρμα
Make up Artist: Ιωάννα Λυγίζου
Sound Design: Κώστας Φυλακτίδης
Φωτογραφίες στο σετ: Χρήστος Σαρρής

Διάρκεια: 94΄.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet