Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου σε Λυκόβρυση & Πεύκη
Κοινωνία

Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου σε Λυκόβρυση & Πεύκη

«Με την ίδια εθνική αξιοπρέπεια των ηρώων του Έπους του ΄40 οφείλουμε σήμερα να αντιτάξουμε ένα ηχηρό “ΟΧΙ” στα δεινά της μακράς οικονομικής κρίσης, αλλά και στα κέντρα εξουσιών που την προασπίζουν, και όλοι μαζί με συλλογικότητα, με αλληλεγγύη και περίσσευμα καρδιάς να δημιουργήσουμε συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης για τη χώρα» ήταν το μήνυμα του δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσου Μαυρίδη, για τον εορτασμό – φόρο τιμής στο Έπος του 1940.

Η ημέρα ιστορικής μνήμης για τη χώρα μας εορτάστηκε με λαμπρότητα στη Δημοτική Κοινότητα Πεύκης. Στη δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα χοροστάτησε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού, κ.κ. Κύριλλος, παρουσία του δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσου Μαυρίδη, του αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών, Γιώργου Καραμέρου, και του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου, καθώς και δημοτικών συμβούλων.

Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα αποδόθηκε η τιμή για την 28η Οκτωβρίου και στη Δημοτική Κοινότητα της Λυκόβρυσης με δοξολογία στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας, κατάθεση στεφάνων και την εθιμοτυπική μαθητική παρέλαση.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, επισήμανε σχετικά: «Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου είναι ημέρα μνήμης για την εθνική ενότητα και ομοψυχία. Δεν ξεχνούμε τους ηρωικούς αγώνες των προγόνων για την προάσπιση του συλλογικού καλού και των οικογενειών τους, για την προάσπιση της πατρίδας τους, για την προάσπιση του δικαιώματός τους να ζουν ελεύθερα στον τόπο τους. Έχουμε χρέος να τιμούμε με κάθε τρόπο τους ήρωες και τους αγωνιστές της χώρας μας αφήνοντας ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη τους ένα δάφνινο στεφάνι και τραγουδώντας με υπερηφάνεια τον Εθνικό μας Ύμνο».

Τέλος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο δήμαρχος ευχήθηκε «χρόνια πολλά από άκρη σε άκρη σε όλη τη Λυκόβρυση – Πεύκη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet