Διαβούλευση για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της οδού Θράκης στη Ν. Πεντέλη
Κοινωνία

Διαβούλευση για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της οδού Θράκης στη Ν. Πεντέλη

Διαβούλευση για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της οδού Θράκης στη Νέα Πεντέλη πραγματοποιεί ο Δήμος Πεντέλης.

Σε συνέχεια αιτημάτων δημοτών και κατόπιν αυτοψιών που πραγματοποιήθηκαν επί της οδού Θράκης στη Δ.Κ. Νέας Πεντέλης, ο Δήμος και οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι στο στάδιο σύνταξης μελέτης για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της οδού Θράκης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου διαπιστώθηκαν τα εξής:

  • Η οδός Θράκης στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αγίου Σίλα και Κρήτης είναι διπλής κατεύθυνσης με έντονη κλίση (>8%).
  • Η κυκλοφορία των οχημάτων κατά την κατωφέρεια είναι πολύ δύσκολη με έντονη επικινδυνότητα, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες λόγω βροχών και χιονοπτώσεων, με αποτέλεσμα να εγκυμονούνται κίνδυνοι τροχαίων ατυχημάτων, ιδιαίτερα όταν κινούνται τα οχήματα και στις δύο κατευθύνσεις της οδού και κυρίως στη συμβολή των οδών Θράκης και Αγίου Σίλα.
  • Στη συμβολή των οδών Θράκης και Αγίου Σίλα διαπιστώνεται περιορισμένη ορατότητα.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Δήμου: «Με βάση τα παραπάνω, φαίνεται ότι μία λύση που θα περιόριζε τους κινδύνους ατυχημάτων στο σημείο θα ήταν η μονοδρόμηση της οδού Θράκης στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αγίου Σίλα και Κρήτης ως άνοδος (με κατεύθυνση από την οδό Αγίου Σίλα προς την οδό Κρήτης)».

Στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το θέμα, ο Δήμος καλεί τους πολίτες να καταθέσουν τις παρατηρήσεις και απόψεις τους επί του θέματος εντός 10 ημερών, προκειμένου να προωθηθούν οι διαδικασίες λήψης των σχετικών αποφάσεων από τα αρμόδια όργανα.

Οι ενδιαφερόμενοι για διευκρινήσεις και λεπτομέρειες επί του θέματος μπορούν να επικοινωνούν με την αρμόδια υπάλληλο συγκοινωνιολόγο Κ. Τάτση (τηλ. 213 2050026, email: [email protected]).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet