Συνάντηση Σχολής Γονέων Δήμου Βριλησσίων για την ορθή χρήση του Διαδικτύου
Κοινωνία

Συνάντηση Σχολής Γονέων Δήμου Βριλησσίων για την ορθή χρήση του Διαδικτύου

Συζήτηση με θέμα «Διαδίκτυο: Χρήση και Κατάχρηση στην Ψηφιακή Εποχή» θα διεξαχθεί στο πλαίσιο συνάντησης της Σχολής Γονέων Δήμου Βριλησσίων την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου στις 18:00 στην αίθουσα «Μουσών» (Κισσάβου 11, ισόγειο).

Καλεσμένη της Σχολής θα είναι η συμβουλευτική ψυχολόγος Παναγιώτα Σορανίδου προκειμένου να συζητήσει με τους συμμετέχοντες για το Διαδίκτυο, τα οφέλη του, τους κινδύνους και την αντιμετώπισή τους.

Θα καλυφθούν οι ακόλουθες θεματικές ενότητες που αφορούν παιδιά, εφήβους και γονείς:

  • Τεχνολογική Επανάσταση και οφέλη από τη χρήση των διαδικτυακών υπηρεσιών.
  • Μη ορθολογική χρήση του Διαδικτύου.
  • Παράγοντες ευαλωτότητάς.
  • Τι μας λέει ένα παιδί μέσα από την αλόγιστη χρήση;
  • Πώς μπορούν να αποφευχθούν περιστατικά εξαπάτησης και αλόγιστης χρήσης; Η συμβολή γονέων και εκπαιδευτικών.

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στη συνάντηση μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή καλώντας στον αριθμό τηλεφώνου 210 8045564.

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων, που εποπτεύει τη λειτουργάι της Σχολής Γονέων, δίνει, μέσω σχετικής ανακοίνωσης, κάποιες πληροφορίες για την ομιλήτρια:

 

Η Παναγιώτα Σορανίδου είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακή ειδίκευση στη Συμβουλευτική Ψυχολογία, επίσης από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου και αποφοίτησε με Άριστα. Πρόσφατα ολοκλήρωσε κλινική μετεκπαίδευση στα δυναμικά ομάδας, ενώ έχει διαρκή εκπαιδευτική και ερευνητική δραστηριότητα. Πρωτότυπη δουλειά της έχει υποβληθεί για δημοσίευση και έχει παρουσιαστεί σε συνέδρια σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η Παναγιώτα Σορανίδου δραστηριοποιείται επαγγελματικά με εφήβους και ενήλικες. Έχει εργαστεί στην Κοινωνική Υπηρεσία Νέας Σμύρνης, στο ΓΝΑ «Αλεξάνδρα» με νεοπλασματικούς νοσηλευόμενους, στα ΚΕΔΔΥ Δ΄ Αθήνας και στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας με παιδιά και γονείς. Επίσης, εργάστηκε με αστέγους και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, ενώ πλέον εργάζεται στον Δήμο Βριλησσίων στο πλαίσιο της νέας δομής «Κέντρο Κοινότητας», παρέχοντας ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη σε κατοίκους και δημότες. Επίσης, έχει προσφέρει εθελοντικό έργο στην εταιρεία κοινωνικής ψυχιατρικής και ψυχικής υγείας, καθώς και στο Γραφείο Συμβουλευτικής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet