Δύο νέα τμήματα για παιδιά & εφήβους από το Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού Αμαρουσίου
Αθλητισμός

Δύο νέα τμήματα για παιδιά & εφήβους από το Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού Αμαρουσίου

Το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου με στόχο, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, να προσφέρει στα παιδιά και στους εφήβους την ευκαιρία να ενισχύσουν τη σωματική δραστηριότητά τους, που τα οφέλη της δεν περιορίζονται μόνο στη σωματική ανάπτυξη, αλλά περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και σημαντικά ψυχικά και κοινωνικά οφέλη, δημιουργεί δύο νέα τμήματα που απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους.

Ειδικότερα, δημιουργεί:

  • Τμήμα Yoga kids για ηλικίες 8-15 ετών.
  • Τμήμα Modern jazz για ηλικίες 9-16 ετών.

To yoga kids είναι μία ολιστική μορφή άσκησης, αφορά σε παιδιά από 8 ετών και άνω, ενώ απευθύνεται τόσο σε αγόρια όσο και σε κορίτσια, ασχέτως σωματικής διάπλασης και βάρους. Τα οφέλη της, είναι πολλά: Ευκινησία και ευλυγισία, δύναμη και σωστή στάση σώματος, συγκέντρωση και ισορροπία, κοινωνικοποίηση, μείωση άγχους και ευεξία.

Μέσα από τις ασκήσεις τα παιδιά μαθαίνουν να ηρεμούν και να αναπνέουν σωστά. Επιπλέον, δεν προωθεί τον ανταγωνισμό, σημασία δεν έχει να είσαι ο καλύτερος, ο δυνατότερος ή ο ταχύτερος. Τα παιδιά παρουσιάζουν έφεση στη γιόγκα. Παίρνουν όλων των ειδών τις στάσεις με μεγάλη ενεργητικότητα και ευχέρεια και, φυσικά, γι΄ αυτά είναι κι αυτό ένα παιχνίδι!

To modern jazz είναι ένα πολύ ευχάριστο και δομημένο μάθημα που διδάσκει συγκεκριμένες χορευτικές κινήσεις, οι οποίες στη συνέχεια γίνονται σε απλές ή πιο απαιτητικές χορογραφίες, σύμφωνα με το επίπεδο του μαθήματος. Στις χορογραφίες που διδάσκονται χρησιμοποιούνται διάφορα είδη μοντέρνας μουσικής, ανάλογα με τους στόχους του κάθε μαθήματος.

Ο μαθητής διδάσκεται να ελέγχει το σώμα του, ενώ παράλληλα ενισχύει την αίσθηση της ομαδικότητας. Χορεύοντας κινητοποιούνται όλες οι μυϊκές ομάδες του σώματος, ενώ η ενέργεια που αποδεσμεύεται χαρίζει στο παιδί εκτόνωση. Απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια από 9 ετών και άνω.

Τα δύο Τμήματα θα λειτουργούν κάθε Πέμπτη, 17:00-18:00, στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού (Βασ. Σοφίας 85), καλώντας στους αριθμούς τηλεφώνου 210 8056314, 315.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet