Γ. Θεοδωρακόπουλος: Η διοίκηση Μαυρίδη αρνήθηκε τη μείωση των δημοτικών τελών
Κοινωνία

Γ. Θεοδωρακόπουλος: Η διοίκηση Μαυρίδη αρνήθηκε τη μείωση των δημοτικών τελών

Την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης να μην μειωθούν τα δημοτικά τέλη στον Δήμο καταγγέλλει ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης.

Ο επικεφαλής της παράταξης τονίζει ότι η δημοτική Αρχή του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη «αρνήθηκε και πάλι» τη μείωση των τελών μη έχοντας «επαφή με την Κοινωνία», όπως σημειώνεται στην ακόλουθη ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξή του:

Γιάννης Θεοδωρακόπουλος: Αρνήθηκαν και πάλι την πρότασή μας να μειώσουν τα δημοτικά τέλη

Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης είναι ένας από τους ελάχιστους σε ολόκληρη την Ελλάδα που στα επτά χρόνια της κρίσης δεν μείωσε τα δημοτικά τέλη. Ούτε ο τέως δήμαρχος Δ. Φωκιανός, ούτε και ο νυν δήμαρχος Α. Μαυρίδης έκαναν το αυτονόητο. Όταν μάλιστα τα οικονομικά στοιχεία όχι μόνο τους το επέτρεπαν, αλλά τους… υποχρεώνουν κιόλας, λόγω της τεράστιας μείωσης των μισθών (περίπου 40-45%) και της πλήρους απραξίας στον τομέα των επενδύσεων, αφού από το 2011 δεν αγόρασαν ούτε απορριμματοφόρα, ούτε σάρωθρα, ούτε πλυντήριο κάδων.

Στη χθεσινή (σ.σ. 31/10/2017) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, επικεφαλής της μεγαλύτερης παράταξης της αντιπολίτευσης, Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης πρότεινε τη μείωση των δημοτικών τελών σε οικίες και καταστήματα κατά 15%, αλλά η παράταξη του δημάρχου καταψήφισε αρνούμενη να συμβάλει με αυτόν τον τρόπο στην ελάφρυνση των βαρών των νοικοκυριών. Ανάλογα είχε πράξει και παλαιότερα η διοίκηση Φωκιανού, της οποίας αποτελεί συνέχεια η σημερινή δημοτική Αρχή.

«Πιστεύαμε κάνοντας την πρόταση με τον Κ. Μπαλδεράνο ότι αυτή τη φορά θα είχαμε θετική αντίδραση. Αλλά δεν έχουν επαφή με την Κοινωνία. Πού να ακούσουν για μειώσεις; Επί Φωκιανού θυμάμαι είχαν αποπειραθεί να κάνουν ακόμα και… αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, αλλά δεν τους το επιτρέψαμε, ενώ προ διετίας η σημερινή διοίκηση πέρασε αύξηση 54% στον δημοτικό φόρο της Πεύκης» τόνισε ο δήμαρχος Πεύκης την περίοδο 2007-2011, Γ. Θεοδωρακόπουλος. 

Ο πρώην αντιδήμαρχος Κώστας Μπαλδεράνος παρουσίασε συγκριτικά στοιχεία με τα δημοτικά τέλη άλλων δήμων, οι οποίοι έχουν κάνει και δύο και τρεις μειώσεις και από τα οποία προκύπτει ότι ο δικός μας Δήμος είναι πρωταθλητής στα δημοτικά τέλη.

Η προσπάθεια της δημοτικής Αρχής να στηρίξει την άρνησή της σε δανειακές υποχρεώσεις ή σε άλλα έσοδα προκάλεσε θυμηδία δεδομένου ότι τα δημοτικά τέλη δεν συνδέονται με τη γενικότερη οικονομική κατάσταση των δήμων αφού είναι ανταποδοτικά.

«Εμείς θα συνεχίσουμε μαζί με όλα τα στελέχη της δημοτικής μας ομάδας τις προσπάθειες μας γιατί θεωρούμε ότι είναι πολύ άδικο αυτό που γίνεται. Κι αυτό ισχύει και για τις κατοικίες και για τα καταστήματα, τα οποία έχουν τεράστια κρίση και στον Δήμο μας δεν υπάρχει το παραμικρό ενδιαφέρον» τόνισε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Υ.Γ: Την πρόταση της Συμμαχίας Πολιτών για τη μείωση των δημοτικών τελών ψήφισαν πέντε δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ οι επικεφαλής δύο παρατάξεων της μειοψηφίας ψήφισαν λευκό. Να σημειωθεί ότι δύο σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ψήφισαν να μην μειωθούν τα δημοτικά τέλη, όπως έπραξαν και άλλοι 16 της δημοτικής Αρχής.

Υ.Γ: Επίσης απορρίφθηκαν οι προτάσεις του Μ. Πάγκαλου για τους ηλεκτροδοτούμενους χώρους και το ΤΑΠ, τις οποίες η παράταξή μας στήριξε με θέρμη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet