Σάββατο στην Παιδική Βιβλιοθήκη Χαλανδρίου με μια… αρχαιολογική περιπέτεια
Κοινωνία

Σάββατο στην Παιδική Βιβλιοθήκη Χαλανδρίου με μια… αρχαιολογική περιπέτεια

Συνάντηση με θέμα «Η Μεγάλη Ανασκαφή – Μια αρχαιολογική περιπέτεια στην Ελλάδα στα τέλη του 19ου αιώνα» διοργανώνει η Παιδική Βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος» του Δήμου Χαλανδρίου το Σάββατο 4 Νοεμβρίου από τις 11:30 έως τις 13:00 στον χώρο της (Παλαιολόγου, Αβέρωφ και Σόλωνος, τηλ. 210 6801654).

«Ελάτε να γνωρίσετε τους ανώνυμους και τους επώνυμους συντελεστές της Μεγάλης Ανασκαφής, καθώς και την αρχαιολογία στην πράξη!» προσκαλεί τα παιδιά η Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Η δράση απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως 12 ετών.

Η Παιδική Βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος» διοργανώνει πέντε βιωματικά – διαδραστικά εκπαιδευτικά εργαστήρια, που μέσα από την αφήγηση μύθων και λαϊκών παραμυθιών, τη ζωγραφική, την κεραμική, καθώς και άλλες δραστηριότητες τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τη φύση (τους σπόρους, τα πετρώματα, τα απολιθώματα κ.ά.) με κοσμογονικούς μύθους, γεωμυθότοπους, την πολιτισμική μας κληρονομιά και το θαλάσσιο περιβάλλον.

Σκοπός των εργαστηρίων είναι να φτάσουν τα παιδιά να συνδέσουν τους τόπους με τους μύθους που υπάρχουν γύρω από αυτούς, καθώς επίσης να ευαισθητοποιηθούν γύρω από την προστασία του φυσικού τους περιβάλλοντος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet