Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα δωρεάν σπιρομετρήσεων στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού
Κοινωνία

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα δωρεάν σπιρομετρήσεων στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού

Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε, στο πλαίσιο του Προγράμματος Πρώιμης Διάγνωσης Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας, ο δωρεάν έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας με σπιρομέτρηση που διεξήχθη στις 24 Οκτωβρίου 2017 από τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), με σκοπό την ενημέρωση των δημοτών σε θέματα πρόληψης και προστασίας της δημόσιας Υγείας.

Οι δωρεάν εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν από ιατρό – πνευμονολόγο σε 60 περίπου ενδιαφερόμενους, κυρίως σε καπνιστές άνω των 40 ετών, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του δημαρχείου Παπάγου – Χολαργού.

Τόσο ο δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, όσο και η έφορος των Πολυϊατρείων, Λίλα Σουρανή, ευχαρίστησαν το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων για τη συνεργασία και ιδιαίτερα τον πρόεδρο του Δικτύου, Γιώργο Πατούλη, που καθιέρωσε την προληπτική ιατρική στους Δήμους. Επίσης, ευχαρίστησαν τον ιατρό πνευμονολόγο Δημήτριο Βασσάλο για την άψογη, όπως σημειώνουν, συνεργασία και τον επαγγελματισμό του.

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, Γιώργος Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου, επεσήμανε την αξία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης και τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που όπως αποδεικνύεται είναι σημαντικός και αξιοποιήσιμος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet