Οι μυστικοί κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά… ζωντανεύουν στο Μαρούσι
Κοινωνία

Οι μυστικοί κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά… ζωντανεύουν στο Μαρούσι

Σε μια μοναδική συνεργασία με τον κοσμαγάπητο συγγραφέα παραμυθιών Ευγένιο Τριβιζά και με την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου, το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Helexpo Μaroussi ετοιμάζεται να μας εκπλήξει για τα φετινά Χριστούγεννα με ένα φαντασμαγορικό θεματικό πάρκο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, εμπνευσμένο από τα δημοφιλέστερα παραμύθια και τους γνωστότερους ήρωες του διεθνώς καταξιωμένου, μεγάλου, Έλληνα δημιουργού.

Με υψηλά εκπαιδευτικά στάνταρ και έντονο διαδραστικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, «Οι μυστικοί κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά» εμπλουτισμένοι με νέες ενότητες μεταφέρονται στην Αθήνα -μετά από μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή επιτυχία στη Θεσσαλονίκη- με νέες ενότητες, μαζί με τη δημιουργική ομάδα Dream Workers και με τη συμμετοχή της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών θα προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους αξέχαστες εμπειρίες.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος παραβρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου με αφορμή την παρουσίαση αυτού του μοναδικού θεματικού πάρκου, στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο πολυποίκιλο έργο του Ευγένιου Τριβιζά και παράλληλα στην επιτυχία της HELEXPO για αυτή τη συνεργασία.

Συγκεκριμένα ο κ. Πατούλης τόνισε:

«Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια μετά και την ενεργοποίηση του συμφώνου συνεργασίας μας, η HELEXPO Maroussi έχει αναλάβει προβεβλημένο ρόλο μέσα από σημαντικά, υπερτοπικού χαρακτήρα, εκθεσιακά γεγονότα και έχει αναβαθμίσει το προφίλ της στην Αττική.

»Με επίκεντρο τους παραμυθένιους κόσμους και ήρωες του Ευγένιου Τριβιζά, μετρ της ελληνικής παιδικής λογοτεχνίας, θα στηθεί ένα πρωτότυπο θεματικό πάρκο και μουσείο που θα αποκαλύπτει σε μικρούς και μεγάλους τους μυστικούς κόσμους του αγαπημένου συγγραφέα.

»Είχαμε την τύχη και στο παρελθόν να φιλοξενήσουμε στην πόλη μας τον αγαπημένο λογοτέχνη και ήταν τόση η αγάπη που δέχθηκε από το πλήθος των παιδιών που ήταν ολοφάνερη η ξεχωριστή θέση που κατέχει στην καρδιά των παιδιών.

»Αυτή η μεγάλη αγάπη που δέχεται από τα παιδιά πηγάζει πρώτα από τον ίδιο προς αυτά. Αυτή η μεγάλη αγάπη είναι και η κινητήριος δύναμη της πένας του, που δημιουργεί φανταστικούς κόσμους και ήρωες στους οποίους η παιδική φαντασία μπορεί να βρει το απόλυτο σημείο αναφοράς της. Έχει χτίσει έναν κώδικα επικοινωνίας με τα παιδιά ξεχωριστό, και έχει καταφέρει να αγγίξει την καρδιά τους».

Το θεματικό πάρκο και μουσείο «Οι μυστικοί κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά» θα λειτουργεί στο Εκθεσιακό Κέντρο Helexpo Maroussi (Λεωφ. Κηφισιάς 39, Μαρούσι) από την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017 έως το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet