Δήμος Αμαρουσίου: Στόχος συνδικαλιστικών αντιλήψεων ο σεβασμός στο περιβάλλον
Ποιότητα Ζωής

Δήμος Αμαρουσίου: Στόχος συνδικαλιστικών αντιλήψεων ο σεβασμός στο περιβάλλον

«Να μην αντιμετωπίζει με καχυποψία περιβαλλοντικές δράσεις που μόνο όφελος έχουν για την κοινωνία και τους πολίτες» καλεί τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου απαντώντας σε ανακοίνωση του πρώτου με την οποία αντιτίθεται στην ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητών στην ανακύκλωση.

«Η αγάπη και ο σεβασμός προς το περιβάλλον γίνεται στόχος συνδικαλιστικών και μικροπολιτικών αντιλήψεων» τονίζει η διοίκηση του Δήμου συμπληρώνοντας ότι «όπου ο δημόσιος φορέας αδυνατεί, η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να καλύψει το κενό».

Ακολουθεί η απάντηση του Δήμου στον Σύλλογο:

Ο Δήμος Αμαρουσίου έχοντας ως προτεραιότητα την εξασφάλιση ενός βιώσιμου και υγιούς περιβάλλοντος προβάλλει την ανακύκλωση ως βασική συνιστώσα για την προστασία του. Στο πλαίσιο αυτό υλοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ευαισθητοποίηση των μαθητών των σχολείων του Δήμου Αμαρουσίου προάγοντας την ενεργό συμμετοχή των παιδιών στη βασική αυτή υποχρέωση.

Είναι λυπηρό η αγάπη και ο σεβασμός προς το περιβάλλον να γίνεται στόχος συνδικαλιστικών και μικροπολιτικών αντιλήψεων που αποπροσανατολίζουν και τελικά έχουν ως αποτέλεσμα να χαθεί τόσο το δέντρο όσο και όλο το δάσος.

Καλούμε τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε Αμαρουσίου να ασχοληθεί το ίδιο θερμά με τα φλέγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δημόσια Εκπαίδευση και η Εκπαιδευτική Κοινότητα και να μην αντιμετωπίζει με καχυποψία περιβαλλοντικές δράσεις που μόνο όφελος έχουν για την κοινωνία και τους πολίτες.

Ας μην δαιμονοποιείται επιτέλους η ιδιωτική πρωτοβουλία, ας μην λησμονούμε ότι δράσεις όπως αυτή του «Όλοι μαζί μπορούμε» με συνεργασία του ΣΚΑΪ, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών είχε ως αποτέλεσμα τη συγκέντρωση χιλιάδων φαρμακευτικών σκευασμάτων για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας.

Όπου ο δημόσιος φορέας αδυνατεί, η ιδιωτική πρωτοβουλία ανθρώπων με υψηλό αίσθημα προσφοράς και αλληλεγγύης μπορεί να καλύψει το κενό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet